Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός τίμησε την Φιλαρμονική του Δήμου για τα 70 χρόνια προσφοράς.

Εβδομήντα χρόνια λειτουργίας και σημαντικής προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου συμπληρώνει φέτος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ηρακλείου.

Πριν για αυτή την προσφορά, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, πριν την έναρξη της συναυλίας – αφιέρωμα στον Παγκόσμιο Κινηματογράφο, η οποία δόθηκε το βράδυ της Πέμπτης 30 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί», απένειμε τιμητική πλακέτα στον σημερινό διευθυντή της Φιλαρμονικής Λεωνίδα Τζωρτζάκη. 

«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν για να δημιουργηθεί και να παραμείνει ακμαία μέσα στις δεκαετίες η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου. Αλλά και σε όσους εργάζονται σήμερα για αυτήν – τους μουσικούς, τον διευθυντή και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο – προκειμένου να έχουμε ένα κατά κοινή ομολογία εξαιρετικό αποτέλεσμα που μας δίνει το δικαίωμα να πιστεύουμε ότι διαθέτουμε μια από τις καλύτερες Φιλαρμονικές στη χώρα» δήλωσε ο Δήμαρχος σχετικά.

Πριν την βράβευση, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και αρμόδιος της Φιλαρμονικής Γιώργος Βλαχάκης.

Ακολούθησε μια εξαιρετική συναυλία με μουσικά θέματα από κλασσικές ταινίες και σειρές («Ο Νονός», «8 ½», «Δρόμοι της Φωτιάς», «Η γέφυρα του ποταμού Κβάι», «Ζορμπάς», «Τα παιδιά του Πειραιά» κ.ά).

Στην έκπληξη της βραδιάς, τη διεύθυνση στην εκτέλεση του θέματος από την ταινία «Σινεμά ο Παράδεισος» ανέλαβε ο παλιός διευθυντής της Φιλαρμονικής Γιάννης Τζωρτζάκης.

Στην παράσταση παρευρέθησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Αριστέα Πλεύρη και Πέτρος Ινιωτάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook