Το νερό νεράκι θα πουν οι Ηρακλειώτες το επόμενο διάστημα καθώς σταματά η παροχή νερού από το φράγμα Αποσελέμη. 

Την περασμένη άνοιξη είχε αποφασιστεί να διακοπεί και πάλι η παροχή νερού από το φράγμα προς τους τρεις δήμους, Ηρακλείου, Χερσονήσου και Αγίου Νικολάου, με στόχο τα τελευταία αποθέματα νερού που υπήρχαν στο φράγμα να τους δοθούν στη διάρκεια του καλοκαιριού για να αντιμετωπίσουν τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες και λόγω καλοκαιριού αλλά και λόγω τουρισμού. Η επιλογή αυτή ήταν σοφή όπως φάνηκε καθώς ειδικά στο Ηράκλειο δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα υδροδότησης.

Οι εκτιμήσεις της ΔΕΥΑΗ είναι πως παρά τις ποσότητες που θα στερηθεί το Ηράκλειο από το φράγμα, δεν θα υπάρξει ιδιαίτερα σοβαρό προβλημα κι αυτό γιατί αφενός έχουν μπει σε λειτουργία νέες γεωτρήσεις και αφετέρου οι Ηρακλειώτες είναι περισσότερο εγκρατείς το τελευταίο διάστημα.

Στον Αγιο Νικόλαο οι ποσότητες νερού που έφταναν στην πόλη από το φράγμα θα καλυφθούν από υπάρχουσες γεωτρήσεις. Κάποιες μάλιστα από αυτές με δεδομένη την παροχή νερού από το φράγμα Αποσελέμη τα τελευταία δύο χρόνια δεν χρησιμοποιπούνταν καν και έχουν «ξεκουραστεί».

Στη Χερσόνησο σύμφωνα με το δήμαρχο το νερό από το φράγμα κάλυπτε τις ανάγκες των οικισμών Αγριανά, Γούρνες, Ανάληψη και Άνω Χερσόνησος όπου εκεί η παροχή νερού από τις υπάρχουσες γεωτρήσεις δεν ήταν καλής ποιότητας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook