– Συναγερμός στην Ακτή Ξαβερίου όπου έχει αγκυροβολήσει το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος – Το καράβι πήρε ξανά κλίση προς τα δεξιά και δόθηκε άμεσα εντολή για εκκένωση! 

Νέος συναγερμός σήμανε το πρωί της Παρασκευής (31.08.2018) κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος. Το πλοίο πήρε εκ νέου μεγάλη κλίση προς τα δεξιά και άμεσα δόθηκε εντολή να εκκενωθεί από τους εργαζόμενους που βρίσκονταν στο γκαράζ και προσπαθούσαν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Το πλοίο, πιθανότατα λόγω μετακίνησης των υδάτων, πήρε εκ νέου κλίση, αυτή τη φορά επτά μοιρών προς τα δεξιά. Από τα μεγάφωνα ακούστηκαν δυο ανακοινώσεις, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Η πρώτη καλούσε τον προϊστάμενο ηλεκτρολόγο να μεταβεί στο μηχανοστάσιο. Η δεύτερη καλούσε τους εργαζόμενους να εκκενώσουν το πλοίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μετακίνηση των υδάτων προήλθε από κάποιο ξεφόρτωμα οχημάτων στην προβλήτα της Ακτής Ξαβερίου. Όσοι βρίσκονταν μέσα στο πλοίο, πυροσβέστες και εργάτες, βγήκαν γρήγορα και ξεκίνησε η προσπάθεια εξισορρόπησης.

Στο σημείο υπάρχουν ρυμουλκά προκειμένου να συνεισφέρουν βοήθεια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook