Το Φεστιβάλ φέτος είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματος και θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Αυτή ακριβώς την διαδρομή φωτίζει το κεντρικό σύνθημα του Φεστιβάλ, που είναι δανεισμένο από το «Καπνισμένο Τσουκάλι» του Γιάννη Ρίτσου:
«Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ, Δύσκολος Δρόμος!… Σίγουρος Δρόμος… Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ…Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!»

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ μεταφέρονται φέτος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία Ελευθερίας το διήμερο 14 & 15 Σεπτέμβρη.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν από τις πρωινές ώρες στο χώρο της πλατείας, με πλούσιο και πολύμορφο, πολιτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες. Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει:

• Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

• Δυο μεγάλα αφιερώματα, ένα μουσικό και ένα θεατρικό  για την ηρωική 100χρονη πορεία του ΚΚΕ και τα 50χρονα της ΚΝΕ, τη συμβολή τους στον αγώνα του λαού μας. Η προετοιμασία τους γίνεται υπό την αιγίδα της πολιτιστικής επιτροπής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. 

• Στο μουσικό αφιέρωμα συμμετέχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες του νησιού μας, οι: Βασίλης Ξυλούρης – Μαρία Κώττη – Χρήστος Λιάτης – ΛιάκοςΚλαίνος – Δημήτρης Ζαχαριουδάκης – Βαγγέλης Συλλιγάρδος – Νίκος Βλατάς – Λευτέρης Τζαγκαράκης και το συγκρότημα της ΚΝΕ

• Συναυλίες με καταξιωμένους και γνωστούς καλλιτέχνες:
-Γιώτα Νέγκα
-Ιμάμ Μπαϊλντί
-Γιάννη Κασσωτάκη

Το Φεστιβάλ μας θα αποτελέσει για ακόμα μια φορά το πιο σημαντικό νεολαιίστικο πολιτικό-πολιτιστικό γεγονός της πόλης και καλούμε το λαό και την νεολαία να πάρουν μέρος μαζικά στις εκδηλώσεις του! 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook