Δεν λέει να σβήσει η φωτιά στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” – Συνεχίζει να καίει, τρεις ημέρες μετά – Δείτε βίντεο

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», τρεις ημέρες μετά την φωτιά που εκδηλώθηκε στο πλοίο ενώ είχε αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά από τα Χανιά.

Νέες εικόνες από το λιμάνι του Πειραιά, δείχνουν το Ελευθέριος Βενιζέλος να συνεχίζει να είναι «πνιγμένο» στους καπνούς, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμα το πότε θα σβήσει η φωτιά.

Δείτε τις νέες εικόνες όπως τις μετέδωσε ο ΣΚΑΪ

Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Πειραιά, στις 29 Αυγούστου ξεφορτώθηκαν από το πλοίο έξι φορτηγά, πέντε επικαθήμενα, δύο ΙΧ, δύο λεωφορεία και δύο δίκυκλα. Στις 30 Αυγούστου ξεφορτώθηκαν δέκα επικαθήμενα, δέκα ΙΧ, ένα λεωφορείο και δώδεκα δίκυκλα.

Στο πλοίο εκδηλώθηκε φωτιά στο τρίτο γκαράζ ενώ κατευθυνόταν το βράδυ της περασμένης Τρίτης, 28 Αυγούστου, προς τα Χανιά, κοντά στη νησίδα του Αγ. Γεωργίου. Επέστρεψε άμεσα στο λιμάνι του Πειραιά, αποβιβάζοντας τους 875 επιβάτες και το μεγαλύτερο μέρος του πληρώματος. Σημειώνεται, ότι το πλοίο μετέφερε 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα.

Ταλαιπωρία για τους ιδιοκτήτες

Οι εικόνες αυτοκινήτων και μηχανών που είναι κατάμαυρα από τους καπνούς της φωτιάς προκαλούν σοκ. Τα περισσότερα, εξωτερικά, δεν δείχνουν να έχουν υποστεί ζημιές. Αλλά αυτό θα πρέπει να διαπιστωθεί μετά από ελέγχους.

Όπως χαρακτηριστικά περιγράφει ένας ιδιοκτήτης μηχανής που το βράδυ της Τρίτης ταξίδευε με το Ελευθέριος Βενιζέλος, η διαδικασία είναι λίγο μπερδεμένη. Όπως τόνισε μιλώντας στο newsit.gr, χθες το βράδυ του τηλεφώνησαν και του είπαν πως σήμερα μετά τις 09:00 το πρωί μπορούσε να πάρει να πάρει τη μηχανή του. 

«Είναι μαυρισμένη» είπε αλλά στάθηκε στο γεγονός πως μπορεί η ζημιά να μη φαίνεται. «Τα πλαστικά μέρη δεν ξέρω σε τί κατάσταση είναι. Δεν ξέρω πως θα διασφαλίσω ότι είναι λειτουργική και αν έχει κάποιο πρόβλημα, πως θα μας αποζημιώσουν», τόνισε. Αναφερόμενος στη διαδικασία των αποζημιώσεων, είπε ότι η πλοιοκτήτρια εταιρία έχει ενημερώσει τους ιδιοκτήτες οχημάτων πως θα πρέπει να προσκομίσουν τα τιμολόγια για να πάρουν τα χρήματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook