Έσβησε έπειτα από πέντε μέρες η φωτιά που ξέσπασε την περασμένη Τρίτη

Έσβησε η φωτιά που είχε ξεσπάσει από την περασμένη Τρίτη 28/08 στο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου "Ελευθέριος Βενιζέλος" υπό αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από τα άδυτα του «Ελευθέριος Βενιζέλος». Καταγράφει τις προσπάθειες των ανδρών της Πυροσβεστικής να φτάσουν στο σημείο της φωτιάς. Επικρατεί το απόλυτο σκοτάδι, με τους πυροσβέστες να προσπαθούν με δυσκολία να φτάσουν στο τρίτο γκαράζ, απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, στις 23:45 το βράδυ της περασμένης Τρίτης, σχεδόν δύο ώρες αφότου το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά για τα Χανιά.

Το έργο των πυροσβεστών ήταν εξαιρετικά δύσκολο και για ακόμη έναν λόγο: τα γκαράζ του πλοίου ήταν γεμάτα με τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά που ταξίδευαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης για την Κρήτη. Ο χώρος περιορισμένος και οι πυροσβέστες επιχειρούσαν από μακριά να προσεγγίσουν την εστία της φωτιάς, έτσι ώστε να καταφέρουν να τη θέσουν υπό πλήρη έλεγχο.Έως σήμερα από το πλοίο έχουν ξεφορτωθεί 6 φορτηγά, 29 επικαθήμενα, 3 λεωφορεία, 24 οχήματα και 14 δίκυκλα.

Το πρωί σε φορτηγάκι των ΕΛΤΑ που είχε υποστεί καταστροφή από τη φωτιά εντοπίστηκε μία καραμπίνα με φυσίγγια, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για νόμιμη μεταφορά με παραλήπτη πελάτη στην Κρήτη.

Πάντως οι αρμόδιες αρχές του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά ερευνούν αν πράγματι ήταν νόμιμη η μεταφορά του συγκεκριμένου όπλου.

Το πλοίο αφού ξεφορτωθούν όλα τα οχήματα θα ερευνηθεί εξονυχιστικά από την πυροσβεστική υπηρεσία και πραγματογνώμονες προκειμένου να συνταχθεί έκθεση για τα αίτια της φωτιάς.

Στο πλοίο εκδηλώθηκε φωτιά στο τρίτο γκαράζ του, ενώ κατευθυνόταν το βράδυ της περασμένης Τρίτης για τα Χανιά κοντά στη νησίδα του Αγ. Γεωργίου.

Επέστρεψε άμεσα στο λιμάνι του Πειραιά αποβιβάζοντας τους 875 επιβάτες και το μεγαλύτερο μέρος από το πλήρωμα. Σημειώνεται ότι το πλοίο μετέφερε 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα.

ΑΠΕ