4 ντόπιοι, 3 από Σφακιά και ένας από Ηράκλειο αλλά και δύο αλλοδαποί στην εγκληματική οργάνωση που είχε συσταθεί για παράνομη διακίνηση μεταναστών με δράση σε Αίγυπτο, Κρήτη, Αθήνα και Ιταλία

Στη σύλληψη έξι ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται σε παράνομο κύκλωμα  διακίνησης μεταναστών που είχε αποκαλυφθεί πέρσι τον Μάρτιο στο Ηράκλειο, προχώρησαν σήμερα οι αστυνομικές αρχές της Κρήτης, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης που έλαβε χώρα σε Χανιά και Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, έχουν συλληφθεί τρία άτομα ημεδαπά στα Σφακιά και τρία στο Ηράκλειο, εκ των οποίων δύο αλλοδαποί, ενώ τις έρευνες συντονίζει το τμήμα Οργανωμένο Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Όλοι οι συλληφθέντες, ηλικίας από 29 ως 43 ετών, έχουν μεταφερθεί και κρατούνται στο Ηράκλειο, ενώ την Τρίτη οι αστυνομικές αρχές θα προχωρήσουν σε επίσημες ανακοινώσεις.

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Θυμίζουμε ότι η εγκληματική οργάνωση αποτελείτο από τέσσερις «πυρήνες», που αναλάμβαναν την υλοποίηση των επιμέρους δραστηριοτήτων σε Αίγυπτο, Κρήτη, Αθήνα και Ιταλία. Τον Μάρτιο του 2017 είχαν βρεθεί 113 μη νόμιμοι μετανάστες σε σπίτια, αποθήκες ακόμα και μέσα σε σπηλιά του Δήμου Μινώα Πεδιάδας

Οι δράσεις του κάθε «πυρήνα» αφορούσαν – κατά περίπτωση – στην προσέλκυση των ενδιαφερόμενων αλλοδαπών, στη φύλαξη, τη μεταφορά και τον εφοδιασμό τους με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα καθώς και στη διεκπεραίωση των οικονομικών ζητημάτων που αφορούσαν στην παράνομη διακίνηση τους.

Τα μέλη του «πυρήνα» της Κρήτης αναλάμβαναν την εύρεση κατάλληλων οχημάτων μεταφοράς και κατάλληλων χώρων προσωρινής διαμονής (οικίες, αποθήκες κλπ), των μεταναστών που είχαν αφιχθεί από την Αίγυπτο και από την Αθήνα, ενώ μεριμνούσαν για τον εφοδιασμό πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων των μεταναστών που είχαν αφιχθεί από την Αίγυπτο.

Στη συνέχεια αφού συγκεντρωνόταν ικανοποιητικός αριθμός ατόμων, τα μέλη του «πυρήνα» της Κρήτης, ύστερα από συνεννόηση με μέλη του «πυρήνα» της Αιγύπτου καθόριζαν το χρόνο και το σημείο άφιξης του πλοίου που θα ερχόταν στα νότια παράλια της Κρήτης από την Αίγυπτο με σκοπό τη μεταφορά των μεταναστών στην Ιταλία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook