Ο Έλληνας επιχειρηματίας Μιχάλης Μπούσης, κάτοικος του Σικάγο, είναι ο άνθρωπος που θέλει να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του ΟΦΗ.

O Έλληνας Μιχάλης Μπούσης που κατοικεί στο Σικάγο είναι ο άνθρωπος που φιλοδοξεί να αλλάξει επίπεδο τον ΟΦΗ και να τον οδηγήσει σε μια νέα εποχή. Ο κύριος Μπούσης είναι ο άνθρωπος που εκπροσωπούν οι Γιάννης Σαμαράς, Γιώργος Σαμαράς και Ηλίας Πουρσανίδης και θέλει να πάρει υπό την κατοχή του το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ.

O Mιχάλης Μπούσης είναι ο πρωτότοκος γιος του Δημήτρη και της Ελένης Μπούση ενώ έχει ακόμα τρία αδέρφια: Τους Άγγελο, Γιώργο και Βικτώρια.

Ο άνθρωπος που ενδιαφέρεται για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΟΦΗ είναι και εκείνος που διαδέχτηκε τον πατέρα του στην οικογενειακή επιχείρηση που ίδρυσε ο Δημήτρης Μπούσης. Ο Μιχάλης Μπούσης είναι πλέον ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας παντοπωλείων Cermak Fresh Market που πρόσφατα ξέφυγε από την Πολιτεία του Ιλινόις επεκτείνοντας την επιχείρηση του στην Πολιτεία του Ουισκόνσιν και το Μιλγουόκι όπου διατέλεσε και χορηγός της ομάδας του Γιάννη Αντεντοκούνμπο.

Ο γιος του Μιχάλη Μπούση, Δημήτρης (φέρνει το όνομα του πατριάρχη της οικογένειας) έχει διατελέσει μάλιστα και διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες μπάσκετ.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει τεράστια οικονομική επιφάνεια ενώ ο ίδιος και η οικογένεια του διακρίνονται για το τεράστιο φιλανθρωπικό τους έργο στο Σικάγο αλλά και στην Ελλάδα! Παρότι μένουν μόνιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν έχουν κόψει τους δεσμούς τους με την πατρίδα τους και αρκετά συχνά διοργανώνουν γεύματα στην χώρα μας προκειμένου να μην μένουν αβοήθητοι εκείνοι που έχουν ανάγκη την κάθε βοήθεια.

Το οικογενειακό τους ιστορικό

Ο Δημήτριος Μπούσης γεννήθηκε το 1953 στην Προσύμνη που ανήκει στο Δήμο Αργους του Νομού Αργολίδας, όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Το 1961 οι γονείς του, ο αείμνηστος Μιχάλης και η Ελένη Μπούση, αποφάσισαν να έρθουν στην Αμερική για να συγκεντρώσουν δέκα χιλιάδες δολάρια και να επιστρέψουν στην Προσύμνη, αλλά ακόμη και σήμερα, όπως επεσήμανε χαριτολογώντας ο κ. Μπούσης «δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα χρήματα για να επαναπατριστούν».

Ο Δημήτριος και η Ελένη το γένος Παλυβού γνωρίστηκαν όταν ήταν στο Λύκειο και ερωτεύτηκε ο ένας τον άλλον. Το 1973 επειδή οι γονείς τους δεν ήθελαν τον γάμο κλέφτηκαν και πήγαν στην Ελλάδα και χόρεψαν τον χορό του Ησαϊα παρουσία επτά μόνον ατόμων.

Επέστρεψαν στο Σικάγο και απέκτησαν τέσσερα παιδιά τον Μιχάλη, την Βικτώρια, τον Ευάγγελο και τον Γιώργο και σήμερα απολαμβάνουν τη χαρά δύο εγγονιών τους, του Δημήτρη και του Μιχάλη.

Ο Δημήτριος σπούδασε μηχανικός βιομηχανίας και το 1981 αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα, προκειμένου να εργαστεί στην Ολυμπιακή Αεροπορία. Το περιβάλλον όπως δεν ήταν ευνοϊκό και κάθε άλλο παρά ικανοποίηση και χαρά ήταν σε θέση να προσφέρει στον Δημήτρη. Εναν χρόνο αργότερα επέστρεψε στο Σικάγο και κατάφερε πέτρα την πέτρα να χτίσει τη δική του αυτοκρατορία.

Το 1986 αποφάσισε να συνεταιριστεί με έναν άλλο εξέχοντα Ελληνα, τον Παντελή Τζοτζόλη και άνοιξαν το πρώτο κατάστημα συνολικού εμβαδόν 2500 τ.π. με την επωνυμία «Central Park Produce» στο Central Park (Grand and Division Streets).

Επτά χρόνια μετά αξιώθηκαν να ανοίξουν το δεύτερο κατάστημα στη συμβολή της Cermak Road και Cicero Avenue, και το ονόμασαν «Cermak Produce». Ακολούθησαν και άλλα σουπερμάρκετ και έτσι δημιουργήθηκε μια αλυσίδα 15 καταστημάτων με την επωνυμία «Cermak Fresh Market».

Η αλυσίδα είναι μια από τις ανερχόμενες των Μεσοδυτικών Πολιτειών και μετά την πολιτεία του Ιλινόις άρχισε να κατακτά την πολιτεία του Ουισκόνσιν.

Αν και το κάθε ένα από τα καταστήματα έχει τη δική του φυσιογνωμία και το επόμενο είναι μεγαλύτερο και πιο σύγχρονου του προηγούμενου, εν τούτοις η αλυσίδα «Cermak Fresh Market», διατηρεί στο ακέραιο τον οικογενειακό της χαρακτήρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook