Απεργία για την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου εξήγγειλαν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ και απειλούν με επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο τρόπο φορολόγησής τους.
Σημειώνεται πως έχουν ήδη πραγματοποιήσει επανειλημμένες απεργιακές κινητοποιήσεις από το Μάιο, οπότε ψηφίστηκε ο νέος φορολογικός νόμος που τους υποχρεώνει να τηρούν βιβλία.

Σε ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της, η ΠΟΕΠΠΠ ζητά την κατάργηση της υποχρέωσης αυτής.

«Το υπουργείο (Οικονομικών) δεν έχει βρει την απαιτούμενη λύση στο φορολογικό μας πρόβλημα που προέκυψε από …την μεταφορά των πρακτορείων στο λογιστικό προσδιορισμό» αναφέρει η ΠΟΕΠΠΠ στην ανακοίνωση.

«Πρόσφατα καλέσαμε τους αρμόδιους και τους ενημερώσαμε για την απόφαση της γενικής συνέλευση για απεργία στις 7 και 8 Ιανουαρίου και επαναλαμβανόμενες σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να αποφασίσουν την επίλυση του προβλήματός μας για όσο καιρό και αν χρειαστεί».

Οι πράκτορες ζητούν επίσης την αποκλειστική διάθεση όλων των παιχνιδιών της ΟΠΑΠ μέσα από τα πρακτορεία, φοβούμενοι την απελευθέρωση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών που σχεδιάζει η κυβέρνηση.