Μεγάλη ήταν η λεία των αδίστακτων διαρρηκτών στα τέλη της περασμένης εβδομάδας καθώς αυτή τη φορά έβαλαν στο μάτι ένα μίνι μάρκετ που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο στον οικισμό της Παχειάς Άμμου.

Η δράση τους έλαβε χώρα τα ξημερώματα όταν εισέβαλαν μέσα στο χώρο, πήραν από την ταμειακή μηχανή το ποσό περίπου των 1500€ και σαν να μην έφτανε αυτό, άρχισαν να αδειάζουν και τα ράφια από τα είδη που διέθετε. Ο ιδιοκτήτης εκτιμά περίπου το συνολικό μέγεθος της ζημιάς ότι αγγίζει τα 6 με 7 χιλιάδες ευρώ! Το περιστατικό έχει καταγράψει το τμήμα ασφάλειας Ιεράπετρας, όπου και διερευνά όλους τους πιθανούς τρόπους που διαπράχθηκε η συγκεκριμένη κλοπή, καθώς και βοηθητικό υλικό αν προκύψει από κάμερες καταγραφής από κοντινό σημείο.

Και οι κλοπές δε σταματούν εδώ

Λίγες ώρες χωρίζουν το παραπάνω περιστατικό από ένα ακόμα το οποίο έγινε στον αναδασμό της Παχειάς Άμμου, σε ένα σπίτι που για καλή τύχη των ιδιοκτητών είχαν τοποθετήσει σύστημα συναγερμού και κατά την απουσία τους νυχτερινές ώρες, το είχαν ενεργοποιήσει. Μόλις εισέβαλαν οι ληστές, άρχισαν να ηχούν οι σειρήνες του συναγερμού με άμεσο αποτέλεσμα οι ληστές να τραπούν σε φυγή, χωρίς να καταφέρουν να αποσπάσουν τη λεία που επιθυμούσαν.

Στόχος και η εκκλησία της Βασιλικής

Δύο φορές έχουν βάλει σαν στόχο την εκκλησία της Βασιλικής το τελευταίο χρονικό διάστημα. Από την αποθήκη της εκκλησίας, έχουν αφαιρέσει και τις δυο φορές λάδι, όπου μάλιστα τη μία φορά η ποσότητα έφτανε τα 150 κιλά!

Όλες οι παραπάνω περιοχές είναι αρκετά φιλήσυχες, με αρκετές ντόπιες οικογένειες σε μόνιμη διαμονή και ελάχιστους ξένους που δεν έχουν δώσει ποτέ αφορμές, κάτι που κάνει τους κατοίκους να πιστεύουν ότι πρόκειται για επιτήδειους που έχουν σταμπάρει συγκεκριμένα σημεία αρκετό διάστημα πριν και χωρίς οίκτο ασκούν τη δράση τους.

radiolasithi.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook