Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την μακαριστή Μοναχή Αμφιλοχία με λόγια συγκινητικά

Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε το Αρχιερατικό Μνημόσυνο της γερόντισσας Αμφιλοχίας (κυρίας Μαρίκας Κουφάκη) ”της μανούλας” στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Χανίων.

Πέρασαν 10 χρόνια από την εκδημία της και οι μνήμες είναι νωπές καθώς και το έργο που άφησε εξακολουθει να  υφίσταται για να  υπενθυμίζει , την σπουδαία διακονία της στον Άγιο Νεκτάριο.

Στην Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός συλλειτουργούντος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του Ιερατικού Προϊσταμένου του Ναού Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Αμφιλοχίου Παπαγιαννάκη και των συνεφημερίων του Πρωτ. Χρύσανθου Σταυρουλάκη και Πρωτ. Εμμανουήλ Πετράκη καθώς και του Διακόνου Δημητρίου Δερμιτζάκη, συμπροσευχούμενης της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Κορακιών Γερόντισσας Θεοφόρας και πλήθους κόσμου.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας όλοι οι εκκλησιαζόμενοι κατέβηκαν  στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου, όπου παρετέθη δεξίωση με καφέ, στην μνήμη της μακαριστής γεροντισσας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook