Φωνή μέσω του Facebook βρίσκουν ολοένα και περισσότεροι φοιτητές που επιθυμούν να σταματήσουν οι καταλήψεις και να ανοίξουν οι σχολές τους.

Το κίνημα των «Αγανακτισμένων Φοιτητών» αυξάνεται συνεχώς. Τουλάχιστον 14 γκρουπ από ισάριθμες σχολές έχουν δημιουργηθεί στο Facebook, σύμφωνα με «Τα Νέα».

Από τη μία είναι τα «πρωτάκια», οι νέοι που περνούν για πρώτη φορά την πόρτα των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και ενδιαφέρονται να κάνουν τις εγγραφές για να ξεκινήσει η φοιτητική τους ζωή. Από την άλλη, είναι οι σπουδαστές που δεν θέλουν να φορτώσουν ένα ακόμη εξάμηνο στα χρόνια φοίτησης. Και τέλος, είναι οι τελειόφοιτοι που αγωνιούν περισσότερο από όλους, καθώς θέλουν να δώσουν εξετάσεις στα μαθήματα που τους απομένουν για να πάρουν στα χέρια τους το πτυχίο.

Όλοι αυτοί οι φοιτητές, η άποψη των οποίων δεν λαμβάνεται – όπως υποστηρίζουν – υπόψη από τις φοιτητικές παρατάξεις, κατάφεραν να κάνουν την παρουσία τους αισθητή, δίνοντας δυναμικό «παρών» στις φοιτητικές συνελεύσεις, προκειμένου να εναντιωθούν στα «λουκέτα» των πανεπιστημιακών σχολών.

Μετά το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ), όπου τρεις φοιτητές έκαναν την αρχή, οι υποστηρικτές των ανοιχτών σχολών συσπειρώθηκαν τόσο στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας και της Πάτρας, όσο και στη Φαρμακευτική Σχολή, αλλά και στα Πανεπιστήμια Αιγαίου και Πατρών.

Στο γκρουπ «Αγανακτισμένοι φοιτητές. Όχι καταλήψεις», το οποίο αριθμεί μέχρι στιγμής 542 μέλη, τα σχόλια ποικίλλουν. Οι περισσότεροι φοιτητές τονίζουν πως είναι δυσαρεστημένοι με τον νέο νόμο-πλαίσιο, ωστόσο θεωρούν πως η κατάληψη θα πρέπει να είναι το τελευταίο μέσο διεκδίκησης.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook