Έπειτα από συνάντηση των δύο εμπλεκομένων πλευρών το αίτημα των Σφακιανών έγινε δεκτό από την διοίκηση του Αερολιμένα

Πριν από περίπου 3 μήνες Σφακιανοί του ομώνυμου συλλόγου νομού Χανίων, απέστειλαν επιστολή προς την διοίκηση της Fraport με την οποία ζητούσαν την επανατοποθέτηση στην αίθουσα αναχωρήσεων πινακίδας με τη μορφή του Ι.Δασκαλογιάννη ως τιμώμενο πρόσωπο του αεροδρομίου, που φέρει προς τιμήν του το όνομά του.

Σήμερα, έπειτα από μια καθοριστική συνάντηση που έγινε μεταξύ μελών του Συλλόγου και της διοίκησης του Αεροδρομίου Χανίων, το αίτημα των Σφακιανών ικανοποιείται.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευη 7 Σεπτεμβρίου  μετά από αίτημα του Συλλόγου Σφακιανών Νομού Χανίων, πραγματοποιήθηκε συναντηση με την διεύθυνση της FRAPORT αεροδρομίου Χανίων «Ιωάννης Βλάχος Δασκαλογιάννης» Εκ μερους της FRAPORT παρευρέθηκαν ο διευθυντής  κ.Τάσος Τηνιακός και ο κ. Δημ. Χαιρετακης και από τον Συλλογο Σφακιανων Ν. Χανίων ο Προεδρος Κοπασακης Ευτυχιος και τα μελη του ΔΣ Αθητακης Νικος και Μανουσελης Σηφης.

Στην συνάντηση αυτή, τέθηκε ένα πάγιο αίτημα του συλλόγου Σφακιανών , το οποίο, όπως σημειώνουν μέλη του συλλόγου,  είναι και αίτημα όλων των Σφακιανών και Χανιωτών και αφορά την επανατοποθέτηση  σε θέση ορατή, εντός του χώρου του αεροδρομίο , της προσωπογραφίας του μεγάλου επαναστάτη , εθνομάρτυρα και ήρωα, του Σφακιανού Ιωάννη Βλάχου ή Δασκαλογιάννη. 

Από την συνάντηση προέκυψε ενα σημαντικο βημα συνενοησης.  Διαπιστωθηκε πνευμα κατανοησης και συνεργασιας και απο τα δυο μερη και η  φωτογραφια του Ιωαννη Βλαχου ή Δασκαλογιαννη, επιστρέφει στο αεροδρομιο στην αιθουσα αναχωρησεων.

Η οριστικη θεση της φωτογραφιας μαζι με ολες τις πληροφοριες για την ζωη του εθνομαρτυρα Δασκαλογιαννη θα αποφασιστει απο κοινου μεταξυ Fraport και συλλογου, μετα το περας των εργασιων στο αεροδρομιο τελος του 2018.

Σε δευτερο χρονο ο συλλογος θα παρεχει ολες εκεινες τις πληροφοριες για τον Δασκαλογιαννη ωστε να τυπωθει εντυπο που θα δινεται δωρεαν στους μαθητες που θα επισκέπονται στο πλαίσιο εκπαιδευτικών εκδρομών τα σχολεια τους στο αεροδρομιο.

“Ο Συλλογος Σφακιανων Χανιων ειναι παντα ετοιμος στην διατηρηση της Ιστορικης  μας μνημης και κληρονομιας”, καταλήγει ανακοίνωση του Συλλόγου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook