Τα αφιερώματα στις εκδηλώσεις του φετινού  Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ-50 χρόνια ΚΝΕ στο Ηράκλειο

Το Φεστιβάλ φέτος είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματος μας, του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια από την ίδρυση της νεολαίας μας της ΚΝΕ.

Αυτή ακριβώς την διαδρομή φωτίζει το κεντρικό σύνθημα του Φεστιβάλ, που είναι δανεισμένο από το «Καπνισμένο Τσουκάλι» του Γιάννη Ρίτσου:
«Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ, Δύσκολος Δρόμος!… Σίγουρος Δρόμος… Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ…Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!»
Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ μεταφέρονται φέτος στο κέντρο της πόλης μας στην πλατεία Ελευθερίας το διήμερο 14 & 15 Σεπτέμβρη.
       
Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί όλη μέρα, και τις δύο μέρες,14-15/9, μεγάλη έκθεση για την ηρωική 100χρονη και 50χρονη πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

 Επιπλέον, θα παρουσιαστούν δύο ξεχωριστά αφιερώματα που έχει επιμεληθεί η πολιτιστική επιτροπή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Κρήτη:

• Την Παρασκευή 14/9 το μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα με τίτλο «Το ΚΚΕ στις Μεγάλες Στιγμές της Ταξικής Πάλης» από τη Θεατρική Ομάδα της ΚΝΕ.

Το αφιέρωμα είναι ένα πολύμορφο μουσικοθεατρικό δρώμενο που παρουσιάζει την πορεία του ΚΚΕ στις κορυφαίες στιγμές της ταξικής πάλης στην Ελλάδα. Μέσα από τη δραματοποίηση, το θέατρο, την ποίηση, τα τραγούδια, τις εικόνες οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν σημαντικές στιγμές της ιστορίας του ΚΚΕ και τα συμπεράσματα που το Κόμμα μας έχει βγάλει από την 100χρονη πορεία του και αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον. Το αφιέρωμα θα παρουσιαστεί από την Θεατρική Ομάδα Χανίων της ΚΝΕ που ήδη είναι γνωστή στο θεατρικό κοινό του νησιού από άλλες πετυχημένες παραστάσεις που έχει σηκώσει.

• Το Σάββατο 15/9 μουσικό αφιέρωμα στα 100 χρόνια του ΚΚΕ.

Η ιστορία του Κόμματος μας είναι συνυφασμένη με κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα του λαού της χώρας μας, στιγμές που ο λαός έβαλε το στίγμα του στις εξελίξεις, έγραψε ιστορία! Στιγμές κορυφαίες που τραγουδήθηκαν, ενέπνευσαν έγιναν τραγούδια, μελωδίες και στίχοι. Τέτοια τραγούδια θα παρουσιάσουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες από την Κρήτη στο μουσικό αφιέρωμα που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική σκηνή του φεστιβάλ. Στο μουσικό αφιέρωμα συμμετέχουν: Βασίλης Ξυλούρης, Μαρία Κώττη, Χρήστος Λιάτης, Λιάκος Κλαίνος, Δημήτρης Ζαχαριουδάκης, Βαγγέλης Συλιγάρδος, Νίκος Βλατάς, Λευτέρης Τζαγκαράκης και το μουσικό συγκρότημα της ΚΝΕ.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση το Σάββατο 15/9 με τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook