Στις 10, 15 & 23/09 παρουσιάζεται η εγκατάσταση με ζωντανά εκθέματα (20.00 – 22.00)

Στην έκθεση-εγκατάσταση “(α)συνέχεια” της Ευδοξίας Σταφυλαράκη παρουσιάζονται γλυπτά μικρής και μεγάλης κλίμακας, από μέταλλο και άλλα υλικά σε συνδυασμό με οπτικοακουστικά μέσα. Γραμμικές απεικονίσεις σαν σχέδια στο χώρο, δημιουργούν μία εξερευνητική διαδρομή για τον επισκέπτη, θέτοντας ερωτήματα για τα όρια και τις επιθυμίες του ανθρώπου των καιρών μας, για τη συνέχεια και την ασυνέχεια της υποκειμενικής έννοιας του χώρου και του χρόνου, εξετάζοντας την πολυπλοκότητα που δημιουργούν οι άπειρες υποδιαιρέσεις τους.

Μία εγκατάσταση με πολλά επίπεδα αναφοράς, με το παρελθόν και το μέλλον, την τάξη και το χάος να συνυπάρχουν και να αλληλεπιδρούν επιδιώκοντας την αρμονία, αναζητώντας το παρόν.

Τα έργα αντλούν στοιχεία από αναφορές αρχαίων φιλοσόφων όπως του Αριστοτέλη και του Επίκουρου, για τη σχέση ανάμεσα στο χρόνο και τη ψυχή, τη στάση και την κίνηση. Παράλληλα, υπάρχουν επιρροές από τον κόσμο των μαθηματικών καθώς επίσης κι από τα έργα του καλλιτέχνη M.C. Escher.

Μία έκθεση από την Ευδοξία που πραγματεύεται τη συνέχεια και τα σημεία ασυνέχειας στο χωροχρόνο, τις μεταβάσεις από μία κατάσταση σε μία άλλη και τη προσπάθεια του ανθρώπου να προσαρμοστεί στις νέες μεταβλητές πραγματικότητες.

Περιλαμβάνει γλυπτά, εγκατάσταση και βίντεο και θα μεταβάλλεται καθημερινά για να καταλήξει στη τελευταία μέρα ασυνέχειας της έκθεσης.

Ώρες λειτουργίας 10.00 – 14.00 & 18.00 – 23.00
είσοδος ελεύθερη

Συνδιοργάνωση: Δήμος Χανίων | ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook