Οι περισσότερες γυναίκες θέλουν μακριά και υγιή μαλλιά, γι’ αυτό συχνά καταφεύγουν στη χρήση ελαίου καρύδας.

Πόσο αποτελεσματικό είναι όμως το συγκεκριμένο έλαιο στην ταχύτερη ανάπτυξη της τρίχας;

Σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή κλινικής δερματολογίας της Ιατρικής Σχολής και του Νοσοκομείου του Όρους Σινά στη Νέα Υόρκη, Gary Goldenberg, δεν υπάρχει καμμία επιστημονική απόδειξη ότι το έλαιο καρύδας (ή οποιοδήποτε άλλο έλαιο) βοηθά πραγματικά τα μαλλιά σας να μεγαλώσουν.

Το λάδι καρύδας έχει ενυδατικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες (καταπολεμά βακτήρια και μύκητες) που το καθιστούν ευεργετικό για το δέρμα και τα μαλλιά. Καμία ωστόσο από αυτές τις ιδιότητες δεν μεταφράζεται άμεσα στην ταχύτερη ανάπτυξη των τριχών.

Εάν όμως έχετε λεπτά και αδύναμα μαλλιά, μπορεί να τονώσει τα τριχοθυλάκια.

Υπάρχουν οφέλη από τη χρήση ελαίου καρύδας στα μαλλιά;

Οι ειδικοί τονίζουν ότι το έλαιο καρύδας έχει πολλά λιπαρά οξέα, γεγονός που το καθιστά ένα εξαιρετικό φυσικό μαλακτικό.

Μπορεί επίσης να συμβάλλει στη μείωση των μυκήτων στο τριχωτό του κεφαλιού που προκαλούν πιτυρίδα. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν έχετε σοβαρή πιτυρίδα θα την αντιμετωπίσετε μόνο με έλαιο καρύδας.

Λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του, βοηθά στη μείωση της τοπικής φλεγμονής, η οποία μπορεί να εμποδίζει την ανάπτυξη της τρίχας.

Η περιεκτικότητά του σε λαουρικό οξύ τέλος, δυναμώνει και ενυδατώνει τα μαλλιά.

Για όλους αυτούς τους λόγους, το λάδι καρύδας μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά σας να γίνουν πιο δυνατά και να τα προστατέψει από τις φθορές. Βοηθά δηλαδή έμμεσα στην ανάπτυξη της τρίχας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το λάδι καρύδας στα μαλλιά

Φτιάξτε τη δική σας μάσκα μαλλιών με γιαούρτι, έλαιο καρύδας και μέλι.

Απλώστε το μείγμα σε καθαρά και νωπά μαλλιά και αφήστε το να δράσει για τουλάχιστον 10 λεπτά. Στη συνέχεια ξεβγάλετε πολύ καλά. Θα διαπιστώσετε ότι τα μαλλιά σας είναι εξαιρετικά λεία και απαλά.

Μπορείτε επίσης να βάλετε λάδι καρύδας απευθείας στα μαλλιά και να το αφήσετε όλο το βράδυ για εντατική θεραπεία θρέψης και ενυδάτωσης.

Προσοχή: Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν συχνά λάδι στο τριχωτό του κεφαλιού είναι πιθανό να αναπτύξουν ακμή ή θυλακίτιδα (φλεγμονή στους θύλακες των τριχών) επειδή το λάδι μπορεί να φράξει τους πόρους του δέρματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook