Εκατοντάδες νέοι θα αθλούνται στο νέο στάδιο Αρκαλοχωρίου

Στην στήριξη από την Περιφερεια του ερασιτεχνικού Αθλητισμού, της νεολαίας της Κρήτης αναφερθηκε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης εγκαινιάζοντας αποψε στο Δήμο Μινωα το νέο Δημοτικό Στάδιο Αρκαλοχωριου παρουσία εκπροσωπών της Εκκλησίας, Βουλευτών, της Αυτοδιοίκησης, του Αθλητιςμου, φορεων, αθλητών και πλήθους κοσμου. Η Περιφερεια Κρήτης, τονισε ο κ Αρναουτάκης στηρίζει και ενισχύει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και συνεργάζεται με φορεις της Αυτοδιοικισης, του Αθλητισμού σε κάθε πρωτοβουλία και δράση που συσπειρώνει τη νεολαία και αναδεικνύει τον αθλητισμό και το «ευ αγωνίζεσθαι».

Στο νέο στάδιο Αρκαλοχωρίου οπως αναφερθηκε απο τον Δήμαρχο Ζαχαρια Καλογεράκη θα αθλουνται εκατοντάδες νέοι και ομάδες της ευριτερης  περιοχης. Ο Δημαρχος στο χαιρετιςμο του,οπως και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αντωνης Χρηστακης,αλλα και ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νικος Τζώρτζογλου ευχαριςτηςαν δημοςια τον Πριφερειαρχη Σταύρο Αρναουτακη για την έμπρακτη στηριξη του στην κατασκευή του σταδίου,οπως και για την συνεχη ενίσχυση απο την Περιφερεια του Αθλητιςμου στην Κρήτη. Μαλιστα ο Δημαρχος σε ένδειξη αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς του Περιφερειάρχη του έδωσε τιμητικα αναμνηστικη πλακέτα. Παραλληλα τόσο ο Περιφερειάρχης, ο Δημαρχος, οι τοπικοί εκπροςωποι ευχαρίστησαν ολους που βοηθησαν φορεις,υπηρεσιες, την κατασκευάστρια εταιρία “Ρομβος”, ενω εγινε αναφορά για την προώθηση και των άλλων Αθλητικών εργων της περιοχης.

“Αισθάνομαι τυχερός και ευλογημένος που συνεργάζομαι με τον Σταύρο Αρναουτακη, τον άνθρωπο που βοηθά τον αθλητισμό ,την νεολαία και ενισχύει οικονομικά τα 80 σωματεία του Ηρακλειου και 200 σωματεία σε όλη την Κρήτη όταν οι αρμόδιες Αρχές εχουν κλειστές τις πόρτες τους” τόνισε χαρακτηριςτικα μεταξύ άλλων στον χαιρετισμο του ο Νικος Τζώρτζογλου. Των εγκαινιων προηγήθηκε Αγιασμός που τέλεσε ο Μητροπολίτης κκ Ανδρέας ο οποίος και αναφερθηκε στην σημαντικότητα του σταδίου για την νεολαία της ευρύτερης περιοχης.

Εκατοντάδες νέοι θα αθλούνται στο νέο στάδιο Αρκαλοχωρίου

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, το νέο Δημοτικό Στάδιο Αρκαλοχωρίου έργο συνολικού προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και περιλαμβάνει γήπεδο ποδοσφαίρου με συνθετικό τάπητα, πλήρη ηλεκτρολογική εγκατάσταση με τέσσερις πυλώνες φωτισμού του γηπέδου και περιφερειακό φωτισμό, ισόγειο κτίριο από οπλισμένο σκυρόδεμα, γραφείο διοίκησης, ιατρείο, αποδυτήρια ομάδων και διαιτητών,  τουαλέτες και χώρο λεβητοστασίου. Τέλος κατασκευάστηκαν κερκίδες 600 ατόμων από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Μετά την τελετή των εγκαινίων το καλλιτεχνικό συγκρότημα του Γιώργου Γλυκοκοκαλου έπαιξε παραδοσιακή μουσική και χόρεψε το συγκρότημα του Κέντρου δημιουργικής Απασχόλησης Αρκαλοχωρίου. Τελος ακολουθησε αγώνας παλαίμαχων ποδοσφαιριστών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας  και αγώνας Ο.Φ.Η. – Ο.Φ.Α

Στην τελετή των εγκαινιων επιςης παροντες ηταν οι Βουλευτές Γιαννης Μιχελογιαννακης, Σπυρος Δανελλης,ο Πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλιου Γιωργος Πιτσουλης,ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηρακλειου Ευριπιδης Κουκιαδακης,η Αντιπεριφερειάρχης Εφη Κουτεντακη,οι π. Αντιπεριφερειαρχες Νικος Ξυλουρης,Γιωργος Αλεξακης,ο Εντεταλμένος Περιφερειακος συμβουλος Αθλητιςμου Νικος Συριγωνακης,οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Νεκταριος Σερμακης,Γιωργος Ματαλιωτακης, Αντιδήμαρχοι,εκπροςωποι του Αθλητιςμου,ενω τον συντονισμό της εκδηλωσης των εγκαινιων ειχε ο Αντιδημαρχος Ζαχαριας Δερμιτζακη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook