Με δύο αλλαγές στο καταστατικό και την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων του 2017 ολοκληρώθηκε χθες η ετήσια γενική συνέλευση του ΔΗΠΕΘΕΚ, στην οποία συμμετείχαν μέτοχοι και μέλη του.

Η συνέλευση που ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας, στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, κράτησε δύο ώρες και σε αυτήν συζητήθηκε τόσο η οικονομική όσο και η διοικητική αλλά και καλλιτεχνική υπόσταση του θεάτρου.

Όσον αφορά τα οικονομικά του ΔΗΠΕΘΕΚ, η συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα την οικονομική χρήση για το 2017 ενώ ο πρόεδρος κ Αθανασόπουλος, επανέλαβε όσα είχε υποστηρίξει και στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικου συμβουλίου Χανίων, οτι δηλαδή το θέατρο γλίτωσε το “λουκέτο” το 2015 χάρη στη διοίκηση που πέτυχε την απαλλαγή από το ΦΠΑ και την αναστροφή της αρνητικής οικονομικής πορείας του ΔΗΠΕΘΕΚ.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης πραγματοποιήθηκαν δύο αλλαγές στο καταστατικό του ΔΗΠΕΘΕΚ. Η πρώτη αφορά την ψήφο του προέδρου, η οποία αποκτά ισχύ διπλής ψήφου σε περίπτωση ισοψηφίας. Η δεύτερη αφορά την δυνατότητα διενέργειας τηλεδιάσκεψης μέσω skype με συμμετοχή μελών σε συνεδρίαση του ΔΣ όταν δεν είναι δυνατή η φυσική τους παρουσία εκεί, με την προϋπόθεση ωστόσο οτι τηρείται ο όρος της φυσικής παρουσίας της απόλυτης πλειοψηφίας των μελών του ΔΣ.

Τέλος από την συνέλευση δεν θα μπορούσε να λήψει η συζήτηση για την πρόσληψη καλλιτεχνικού διευθυντή, θέση που παραμένει κενή εδώ και ενάμιση χρόνο, με τους μετόχους να ζητούν ενημέρωση από τον πρόεδρο του θεάτρου. Ο κ. Αθανασόπουλος αναφέρθηκε στα κριτήρια με τα οποία θα γίνει η πρόσληψη μέσω σχετικής προκήρυξης, τονίζοντας οτι αυτά θα είναι “ποσοτικοποιημένα” για παράδειγμα πτυχίο ΑΕΙ, μεταπτυχιακό, ξένες γλώσσες κτλ.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε σύμφωνα με πληροφορίες την αντίδραση μετόχων και μελών της συνέλευσης σημειώνοντας οτι σε μια θέση όπως αυτή του καλλιτεχνικού διευθυντή ενός δημοτικού περιφερειακού θεάτρου, θα πρέπει να λαμβάνονται και άλλα κριτήρια όπως είναι η προηγούμενη εμπειρία ενώ υπήρξαν και αναφορές οτι τα ποσοτικοποιημένα κριτήρια που ανέφερε ο κ. Αθανασόπουλος “ανοίγουν το παράθυρο” για φωτογραφικές προσλήψεις.

Στη συνέλευση το παρόν έδωσαν οι δήμαρχοι Χανίων, Πλατανιά, Αποκορώνου και Κισάμου, ο αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕΚ καθώς και δύο μέλη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook