Ποδαρικό στη νέα σχολική χρονιά με πληρότητα κάνουν οι σχολικές μονάδες της Α’ βάθμιας εκπαίδευσης στα Χανιά 

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε σήμερα χωρίς κενά στην Α΄βάθμια εκπαίδευση ακόμα και στις ειδικότητες, με τις ανάγκες για τη λειτουργία ολοήμερων να έχουν καλυφθεί και τους εκπαιδευτικούς σε Γαύδο, Σφακιά και Ανώπολη να βρίσκονται στις θέσεις τους, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Δ/νσης, Μανώλη Μηλιαράκη.

Ειδικότερα όπως ο ίδιος δήλωσε:

“Δεν υπάρχουν κενά. Όσους ζητήσαμε τόσοι ήρθαν. Οι σχολικές μονάδες ξεκινολυν με απόλυτη πληρότητα, υπάρχει δηλαδή όλο το εκπαιδευτικό δυναμικό για να αναπτυχθεί όλο το πρόγραμμα. Κάνανε έναν πάρα πολύ καλό προγραμματισμό ώστε να καλύψουμε και απρόβλεπτες απουσίες του τελευταίου δεκαημέρου.

Για πρώτη φορά ήρθαν και όλες οι ειδικότητες, γυμναστές, αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, θεατρική αγωγή, εικαστικά, καθηγητές ηλεκτρονικών υπολογιστών. Όπου ζητήθηκαν ολοήμερα σχολεία στα ολοθέσια θα λειτουργήσουν όλα. Στην πόλη υπάρχει κάλυψη τουλάχιστον 90% όλων των αναγκών στα ολοήμερα. Εξαρτάται από τον εκάστοτε διευθυντή και τον σύλλογο διδασκόντων να αναπτύξει το πρόγραμμα.

Καθημερινά είναι μια δυναμική διαδικασία με απρόβλεπτες άδειες. Σήμερα ενημερωθήκαμε ότι θα υπάρξουν 2-3 άδειες αυτή την εβδομάδα. Αυτό δεν ανατρέπει τον σχεδιασμό μας. Υπάρχει εκπαιδευτικός στη Γαύδο, στην Ανώπολη, στα Σφακιά.”

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, Μανώλης Μηλιαράκης

Στις 9 το πρωί τελέστηκε αγιασμός στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, Δαμασκηνό, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολου Βουλγαράκη, με την τιμητική τους να έχουν τα πρωτάκια που από σήμερα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη σχολική ζωή.

Στις 10.30 τελέστη ο αγιασμός επίσης, του 1ου και 3ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, παρουσία του δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της αυλής του ειδικού σχολείου με την τοποθέτηση ασφαλούς δαπέδου για τα παιδιά καθώς και νέα όργανα γυμναστικής και παιχνιδιού, ενώ μίλησε και για τις συντηρήσεις και παρεμβάσεις που έγιναν σε σχολικά κτίρια.

Επιπλέον, ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στην πρόταση ενεργειακής αναβάθμισης του σχολικού συγκροτήματος της Αμπεριάς και του 3ου και 4ου Γυμνασίου στον Κουμπέ, η οποία θα τεθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook