Λίγες ημέρες μετά τα εγκώμια του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από την Θεσσαλονίκη για το έργο του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και ενώ φουντώνουν οι φήμες για πιθανή στήριξή του από τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019, οι πληροφορίες μου αναφέρουν πως την Πέμπτη 13 του μηνός, το μεσημέρι και πριν το Περιφερειακό Συμβούλιο, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της παράταξης «Κρήτη Πρώτη Δύναμη».

Βασικό θέμα θα είναι το θέμα των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019 , οι πιθανές «κομματικές στηρίξεις» και η στάση της παράταξης.

Πρόκειται για ένα θέμα που συνδέεται άμεσα και με την ανάδειξη των Αντιπεριφερειαρχών , εφ όσον βέβαια η παράταξη κερδίσει τις εκλογές.

Και αυτό γιατί ενώ με τον «Καλλικράτη» ο Περιφερειάρχης διόριζε τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες χωρίς να έχουν εκλεγεί με ψήφο, ο νέος Νόμος του «Κλεισθένη»  ορίζει πως  «οι θέσεις των χωρικών Aντιπεριφερειαρχών καλύπτονται υποχρεωτικά, με ορισμό από τον περιφερειάρχη, μεταξύ των περιφερειακών συμβούλων που εκλέγονται στην οικεία περιφερειακή ενότητα».

Έρχονται λοιπόν κάποιοι «ψυλλιασμένοι» και λένε: Εάν υπάρξει συμφωνία με κάποιο κόμμα για στήριξη,  ποιος μας λέει πως δεν θα περιλαμβάνει η συμφωνία και τον διορισμό ως Αντιπεριφερειάρχη κάποιου συμβούλου που είναι επιλογή του συγκεκριμένου κόμματος, ασχέτως με τις ψήφους που πήρε;

Έτσι οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην συνεδρίαση της παράταξης θα τεθεί επιτακτικά στον επικεφαλής Σταύρο Αρναουτάκη, να δεσμευθεί πως – εφ οσον εκλεγεί – θα ορίσει ως Αντιπεριφερειάρχη  – σε κάθε νομό – τον πρώτο σε ψήφους Περιφερειακό Σύμβουλο.

Βέβαια κάτι τέτοιο δυσκολεύει τα «παζάρια» για ενδεχόμενη στήριξη, αλλά σε διαφορετική περίπτωση φαίνεται πως αρκετοί από τους συμβούλους της παράταξης του Σταύρου θα πάνε «για άλλες πολιτείες».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook