Αναγνώστρια περιγράφει περιστατικό με παραβάτη και κάνει έκκληση για τον κόμβο της Σούδας

Το μήνυμα της αναγνώστριας:

“Είμαι μόνιμη κάτοικος Σούδας εδώ και 11 χρόνια. Έντεκα επίσης χρόνια οδηγός στο απόλυτο χάος. Γιατί μόνο έτσι θα μπορούσα να χαρακτηρίσω την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους των Χανίων. Άλλωστε, τα στοιχεία της Τροχαίας μιλούν από μόνα τους. Ατυχήματα και δυστυχήματα σε καθημερινή βάση από το τίποτα, πραγματικά.

Οδηγοί που στερούνται βασικής μόρφωσης, παιδείας και γνώσης στοιχειωδών κανόνων οδικής συμπεριφοράς. Θα μπορούσα να σας απαριθμήσω αμέτρητα περιστατικά παραφροσύνης που μου έχουν συμβεί. Το τελευταίο μόλις πριν λίγα λεπτά και ενώ έστριβα από το νεκροταφείο της Σούδας στην οδό Αγίου Παντελεήμονος, διερχόμενος οδηγός δικύκλου χωρίς να φέρει κράνος παραβίασε το στοπ της Αγίου Παντελεήμονος τη στιγμή που εγώ έστριβα και σα να μην έφταναν οι δύο ήδη παραβάσεις που σημείωσε με έβρισε χυδαία κι από πάνω. Δε θα σταθώ όμως τόσο σε αυτό, όσο στο μπάχαλο που επικρατεί στον κόμβο της Σούδας. Όλοι οι οδηγοί που κατέρχονται προς Σούδα από την κατεύθυνση της εθνικής οδού, επισημαίνω, ΟΛΟΙ, έχουν στοπ. Και στη διαγράμμιση είναι γραμμένο στο οδόστρωμα με τεράστια γράμματα, αλλά σχεδόν κανείς δεν το τηρεί. Ειδικά προς Σούδα (δεξιά) και στον παράλληλο που οδηγεί στα σχολεία.

Επειδή περνάω από εκεί καθημερινά, μπορώ να σας πω ότι καθημερινά κινδυνεύει η ζωή μου. Και δεν είμαι η μόνη φυσικά. Θέλω να απευθύνω έκκληση προς κάθε υπεύθυνο να κάνουν επιτέλους κάτι για το σημείο αυτό-καρμανιόλα. Είτε να τοποθετήσουν εμφανή σήμανση, είτε φανάρια, είτε να δημιουργήσουν νησίδες, δεν ξέρω τι άλλο να πω. Ας μην περιμένουμε να θρηνήσουμε κι άλλα θύματα πρώτα. Και φυσικά, πάνω απ’ όλα, ας αναλογιστεί ο καθένας από εμάς τις ευθύνες του και ότι η οδήγηση δεν είναι παιχνίδι κι ότι μπορεί μέσα σε κλάσματα δευτερολεπτου να συμβεί οτιδήποτε. Και καλό θα ήταν όλοι μας κάποια στιγμή να ξαναδιαβασουμε τον Κ. Ο. Κ. Έχουμε αγανακτήσει πια!”

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook