H  τελευταία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) καταγράφει νέα κρούσματα περιστατικών ιλαράς στην Ελλάδα.

 Ο αριθμός των κρουσμάτων ιλαράς ανέρχεται στα 3.255 από την 1η Μαΐου 2017. Η επιδημία που ξεκίνησε την περασμένη άνοιξη βρίσκεται σε εξέλιξη και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Γαλλία) με περισσότερα από 20.000 κρούσματα.

Από τις 6 Σεπτεμβρίου μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί δύο νέα κρούσματα της ασθένειας στη χώρα μας. Στην έκθεσή του το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρει ότι η ιλαρά εμφανίζεται με μεγαλύτερη συχνότητα στη Νότια Ελλάδα, ιδίως στην Αττική, ενώ έχουν παρατηρηθεί κρούσματα ιλαράς και στη Βόρεια Ελλάδα.

Στη μεγάλη πλειονότητα πρόκειται για άτομα Ελληνικής υπηκοότητας (κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών) που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι. Να σημειωθεί ότι έχουν καταγραφεί τέσσερις  θάνατοι σε εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα ιλαράς.

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook