Για άλλη μια χρονιά, η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - Κ.Α.Μ., το Κέντρο Ημέρας νόσου Alzheimer και η Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ ΚΡΗΤΗΣ συνδιοργανώνουν, κύκλο δράσεων με τίτλο: «Τρέχω, Περπατώ και τη Μνήμη διατηρώ» οι οποίες  στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών μας, όσο αφορά στην νόσο Alzheimer.

To γεγονός ότι η συγκεκριμένη νόσος, στην εποχή μας, έχει πάρει σοβαρές διαστάσεις, βάλλοντας ολοένα και μικρότερες ηλικίες του πληθυσμού μας, προσθέτει βαρύτητα στην υλοποίηση των δράσεων αυτών.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει:

17:00 Εγγραφές στους αγώνες δρόμου των 10 & 2,5 χλμ. για όσους δεν έχουν εγγραφεί μέσω του www.runningcrete.gr

18:00 Εκκίνηση του πρώτου αγώνα με τίτλο: «Τρέχω ή Περπατώ για τη Μνήμη των 2.500 μέτρων» από την οδό Κοραή και επί των οδών: Ελευθερίου Βενιζέλου έως το παλιό Προξενείο και επιστροφή Κοραή.

18:30 Εκκίνηση του δεύτερου αγώνα με τίτλο: «Τρέχω  για  τη Μνήμη των 10.000 μέτρων» από την οδό Κοραή και επί των οδών: Ελευθερίου Βενιζέλου, Χαλέπας, Προφήτη Ηλία, Γ. Σεϊμένη, Θεμιστοκλέους, Φιλίππου, Ομήρου, Σωκράτους, Φειδία, Περικλέους, Λεωνίδα, Ηροδότου. Γ. Σεϊμένη, Προφήτη Ηλία, Χαλέπας, Ελευθερίου Βενιζέλου με τερματισμό πάλι την Κοραή.

20:00 Βράβευση των συμμετεχόντων στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών σύμφωνα με τις κατηγορίες της Προκήρυξης των αγώνων.

20:30 Μουσικοχορευτική εκδήλωση με την Ελευθερία Κοκοτσάκη στο τραγούδι, τον Γιώργο τον Σαλτάρη στο πιάνο και τον Τάκη Καρνέζη  στο μπουζούκι.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει ο Χορευτικός Όμιλος Χανίων «Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ».