Η πρώτη προσέγγιση μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα αντιπαράθεσης – Στα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται η πρώτη κτηνίατρος στο δημοτικό κτηνιατρείο Χανίων

Στο ίδιο τραπέζι κάθισαν δήμος Χανίων και φιλοζωικά σωματεία μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα αντεγκλήσεων και δημόσιων αντιπαραθέσεων με σκληρή κριτική και καταγγελίες. Οι δυο πλευρές φαίνεται ότι μηδενίζουν το κοντέρ της μεταξύ τους κόντρας και προχωρούν σε μια προσπάθεια από κοινού για την αντιμετώπιση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε, ανακοινώθηκε ότι η πρώτη κτηνίατρος, υπολογίζεται ότι θα τοποθετηθεί στο δημοτικό κτηνιατρείο περίπου στα μέσα με τέλη Οκτώβρη, ώστε να υλοποιηθεί το έργο των στειρώσεων. Παράλληλα προχωρά η διαδικασία και δεύτερης κτηνιάτρου ενώ δεν αποκλείεται η συμμετοχή και εθελοντών που επιθυμούν να βοηθήσουν στη στείρωση, αρκεί οι διαδικασίες αυτές να γίνονται μέσα σε νόμιμα πλαίσια. 

Σε αυτό ρόλο θα παίξει και η ολοκλήρωση του κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού κτηνιατρείου.

Επιπλέον, επισημάνθηκε ότι έχει ήδη προχωρήσει η δέσμευση κονδυλίων για την επάνδρωση επαρκώς του δημοτικού κτηνιατρείου και την απόκτηση κατάλληλου εξοπλισμού, ενώ μέσα από νόμιμες ενέργειες, όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος Χανίων, θα δρομολογηθούν προγράμματα εθελοντικών στειρώσεων μέσω των φιλοζωικών συλλόγων, της ΕΔΚΕ κα.

 

Από την πλευρά της η πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων «Η προστασία των ζώων» και πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, η οποία είχε καταγγείλει το τελευταίο χρονικό διάστημα τη δημοτική αρχή για τους χειρισμούς της, υποστήριξε σήμερα πως έγιναν λάθη στο παρελθόν ωστόσο, πρέπει όμως όπως είπε να δούμε το μέλλον και να κοιτάξουμε μπροστά μέσω της συνεργασίας.

Την ίδια ώρα, στην πενταμελή επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς με πρόεδρο τον κ. Γιώργο Μαυρολέοντα, θα συμμετάσχουν ως μέλη εκπρόσωποι φιλοζωικών σωματείων της πόλης και συγκεκριμένα η κα. Νατάσσα Μπομπολάκη, η κα Ελισσάβετ Ηλιάκη καθώς επίσης και η κα Άννα Βαλυράκη ως εθελόντρια κτηνίατρος και ο κ. Φανούρης Γεροντίδης ο οποίος είναι περισυλλογέας αδέσποτων ζώων.

Στην προσπάθεια αυτή ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος δηλώνει “παρών”, διασφαλίζοντας πάνω απ’ όλα την κατοχύρωση όλων των επαγγελματιών και εθελοντών που θα συνδράμουν στο έργο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook