«Η πτώση της γέφυρας δεν θα γονατίσει την πόλη μας» δήλωσε ο περιφερειάρχης

Στις 11:36 το πρωί, ώρα Ιταλίας, τα καταστήματα στη Γένοβα κατέβασαν τα ρολά, τα αυτοκίνητα, τα λεωφορεία και τα ταξί σταμάτησαν να κυκλοφορούν, το λιμάνι «βουβάθηκε» και όλοι σταμάτησαν την εργασία τους. Ήταν το ένα λεπτό σιγής που τηρήθηκε με τη συμμετοχή όλων των κατοίκων, έναν μήνα μετά την τραγική κατάρρευση της γέφυρας Μοράντι.

Στην πλατεία Ντε Φεράρι πολλά παιδιά και συγγενείς των 43 ανθρώπων, που έχασαν την ζωή τους κάτω από τα συντρίμμια της οδογέφυρας, και αθλητές τοπικών ομάδων ποδοσφαίρου πιάστηκαν απ΄ το χέρι και σχημάτισαν κύκλο, με κύριο αίτημα να αποδοθούν όλες οι ευθύνες και να μην επαναληφθούν ποτέ πια τραγωδίες που είναι δυνατόν να αποφευχθούν και πρέπει να αποφεύγονται.

«Η πτώση της γέφυρας δεν θα γονατίσει την πόλη μας. Είναι μια πόλη η οποία θέλει να ξαναρχίσει να τρέχει προς το μέλλον», δήλωσε ο περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής της Γένοβας Τζοβάνι Τότι, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Θέλουμε να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτή την τραγωδία, όπως ακριβώς έκανε και η Νέα Υόρκη μετά την κατάρρευση των δίδυμων πύργων της» συμπλήρωσε ο δήμαρχος της Γένοβας Μάρκο Μπούτσι.

Πηγή: newsbeast.gr