Ταξίδι στο διαμάντι της Μαύρης Θάλασσας

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας είναι γεμάτη ιστορικές μνήμες και νοσταλγικές εικόνες ενός έντονου παρελθόντος.

Η Οδησσός οφείλει την ίδρυσή της στους αρχαίους Μιλήσιους και τα αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν βρεθεί καταδεικνύουν την ύπαρξη μιας αρχαίας ελληνικής αποικίας στην περιοχή.

Και η μετέπειτα ιστορία της όμως είναι στενά συνδεδεμένη με την έντονη παρουσία των Ελλήνων, που όριζαν το εμπόριο της Μαύρης Θάλασσας και οραματίστηκαν την απελευθέρωση των ελληνικών εδαφών από τους Τούρκους, ιδρύοντας εδώ την περιβόητη Φιλική Εταιρεία.

Η Οδησσός βρίσκεται στο νότιο τμήμα της χώρας στις όχθες της Μαύρης Θάλασσας και είναι σημαντικό λιμάνι στον Εύξεινο Πόντο.

Με πλούσια πολιτισμική και πνευματική παράδοση η πόλη εντυπωσιάζει με τα ανυπέρβλητα μνημεία και αγάλματα, τα πολυάριθμα μουσεία και τα νεοκλασικά οικοδομήματα.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Θέατρο Όπερας και Μπαλέτου που χτίστηκε το 1887 σε στιλ μπαρόκ και τις κατακόμβες της Οδησσού. Η Σκάλα Ποτέμκιν βρίσκεται σε ένα γραφικό σημείο με θέα στο λιμάνι και αποτελεί ένα από τα σύμβολα της πόλης.

Χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, αποτελείται από 192 σκαλοπάτια και στην κορυφή της βρίσκεται ένα μνημείο προς τιμήν του ιδρυτή της Οδησσού – του Δούκα του Ρισελιέ.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες


Οδησσός / Ουκρανία
Διαφορά ώρας: –

Νόμισμα: Γρίβνα Ουκρανίας (1 ευρώ ισοδυναμεί με 28.99 Γρίβνα)

Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 4 ώρες και 15 λεπτά από την Αθήνα μέσω Κωνσταντινούπολης και 4 ώρες και 10 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Κωνσταντινούπολης.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook