Απαραίτητο και ενδιαφέρον σεμινάριο για τη σωστή εγγραφή και υποβολή των δηλώσεων βραχυχρόνιας μίσθωσης στις πλατφόρμες της ΑΑΔΕ.

Αποκτήστε έγκυρη, αξιόπιστη πληροφόρηση και λάβετε υπεύθυνες απαντήσεις  από επαγγελματίες για τις αλλαγές που επιφέρει η λειτουργία του Μητρώου Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής και η εφαρμογή της ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων βραχυχρόνιας διαμονής. Πληροφορηθείτε γιατην σωστή εγγραφή και υποβολή των δηλώσεων βραχυχρόνιας μίσθωσης στις πλατφόρμες της ΑΑΔΕ. Αποφύγετε λάθη, παραλήψεις και τυχόν πρόστιμα. Τέλος πώς επηρεάζουν τα νέα φορολογικά μέτρα την επιλογή μεταξύ βραχυχρόνιας ή μακροχρόνιας μίσθωσης.

Θεματικές ενότητες σεμιναρίου:

  • Βήμα προς βήμα η εγγραφή και υποβολή δηλώσεων βραχυχρόνιας μίσθωσης στις πλατφόρμες της ΑΑΔΕ
  • Αποφυγή λαθών – παραλήψεων
  • Συγκριτική ανάλυση βραχυχρόνιας και μακροχρόνιας μίσθωσης βάση των νέων μέτρων
  • Απαντήσεις σε ερωτήματα

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

Ιδιοκτήτες και διαχειριστές κατοικιών/διαμερισμάτων που μισθώνουν βραχυχρόνια το ακίνητό τους μέσα από διαδικτυακές πλατφόρμες όπως Airbnb, Booking, Ηomeaway.

Ημέρα & Ώρα Υλοποίησης: Δευτέρα 24/09, ώρα 18:00 -20:30

Τόπος διεξαγωγής: Μεσογειακό ΚΕΚ –ΜΑΙΧ, Αλσύλλιο Αγροκηπίου

Κόστος συμμετοχής: 40€

Δηλώσεις συμμετοχής: έως 20/09

Εισηγητές

Ο Βαγγέλης Μιχελινάκης ζει και εργάζεται στην Αθήνα,  είναι  οικονομολόγος – φοροτεχνικός, απόφοιτος του τμήματος οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Μέλος από το 2007 έως το 2017 της επιστημονικής επιτροπής του περιοδικού ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ του ομίλου της Νομικής Βιβλιοθήκης. Αρθρογράφος και υπεύθυνος ύλης στο ίδιο περιοδικό από το 2010 έως το 2017.  Από το 2017 έως σήμερα, αρθρογράφος σε θέματα φορολογίας σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα. Συγγραφέας ή μέλος της συντακτικής ομάδας σε βιβλία με θέματα: φορολογίας εισοδήματος, Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων, ΦΠΑ και φορολογίας ακινήτων. Από το 2010 εισηγητής σε επιμορφωτικά σεμινάρια με θέματα φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ, Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα και φορολογίας ακινήτων, βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων, με διοργανωτές ιδιωτικές εταιρείες, συλλόγους λογιστών – φοροτεχνικών και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Σύμβουλος σε θέματα φορολογίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και φορείς. 

Ο Γιάννης Μπασιάκος είναι απόφοιτος του τμήματος μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών  με εξειδίκευση στον τομέα  Στατιστικής  Πιθανοτήτων και Επιχειρησιακής  Έρευνας. Είναι Microsoft Certified Technology Specialist &  Google Certified Partner.  Από το 2003 ασχολείται επαγγελματικά με τον τουρισμό, τη δημιουργία και διαχείριση ιστοσελίδων και την προώθηση πωλήσεων μέσω Internet. Είναι ιδιοκτήτης εταιρείας διαχείρισης ακινήτων μέσω Airbnb, με κύρια δραστηριότητα τη δημιουργία καταχώρησης και διαχείρισης κρατήσεων. Έχει ασχοληθεί με  το Marketing στον τουρισμό και έχει συμμετάσχει σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού.

Η Ψαρουδάκη Μαριάνα είναι νομικός, απόφοιτος της Νομικής Σχολήςτου Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων από το 2006 και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ). Εισηγήτρια σε σεμινάρια νομικού ενδιαφέροντος με θέματα βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων στο πλαίσιο της κοινωνίας του διαμοιρασμού, βασικές αρχές εργατικού δικαίου, επικοινωνιακές τεχνικές και την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Αρθρογράφος στο περιοδικό «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ» του ομίλου της Νομικής Βιβλιοθήκης σε θέματα που αφορούν στην βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων στο πλαίσιο της κοινωνίας του διαμοιρασμού, τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων καθώς και την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Διαθέτει επαγγελματική εμπειρία στη διαχείριση και επίλυση ποικίλων νομικών υποθέσεων, με εξειδίκευση σε θέματα υπερχρέωσης φυσικών προσώπων. Είναι νομικός σύμβουλος σε τράπεζα, ιδιωτικές επιχειρήσεις και φορείς του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Πληροφορίες-Εγγραφές: Μεσογειακό ΚΕΚ-ΜΑΙΧ, Αλσύλλιο Αγροκηπίου, τηλ 2821035000 εσωτ. 603, καθημερινά 09:00-15:00.

Email: [email protected], site: http://kek.maich.gr/

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook