Σε μηχάνημα κοπής εγκλωβίστηκε το χέρι ενός εργαζομένου, σε βιοτεχνία άρτου στο Ηράκλειο

Τελευταία ενημέρωση 18.43

Το χέρι του άτυχου άνδρα σφηνώθηκε μέσα στο μηχάνημα, με αποτέλεσμα να χρειασθεί η συνδρομή της ΕΜΑΚ, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο απεγκλωβισμός.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο νοσοκομείο, ωστόσο παρά την άμεση κινητοποίηση των διασωστών, το χέρι του άνδρα ακρωτηριάστηκε. 

Ο 30χρονος μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο, όπου υπεβλήθη σε εγχείριση. 

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών

“Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο εργαστήριο της επιχείρησης (….), με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 30χρονου αρτεργάτη Γ.Χ. στο χέρι. Μέλη της Διοίκησης του Συνδικάτου μας βρέθηκαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου ώστε να μάθουν πληροφορίες σχετικά με την υγεία του συναδέλφου και του ευχήθηκαν καλή και γρήγορη ανάρρωση. Στη συνέχεια μαζί με κλιμάκιο της Τεχνικής Επιθεώρησης Εργασίας επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης.

 Απαιτούμε από την κυβέρνηση να εντείνει εδώ και τώρα τους ελέγχους στους χώρους δουλειάς για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ανασφάλιστη εργασία και εργοδοτική ασυδοσία που παρατηρείται στην πλειοψηφία των χώρων εργασίας του κλάδου μας. Ατυχήματα όπως το σημερινό δείχνουν ποιά είναι ηπραγματικότητα της μεταμνημονιακής εποχής που υπερηφανεύεται συνεχώς η κυβέρνηση.

Καλούμε τους συναδέλφους του κλάδου να μη διστάζουν και να καταγγέλλουν στο Συνδικάτο τις ελλείψεις μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους που εργάζονται.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook