Στα Χανιά βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες ο δισεκατομμυριούχος Αλισέρ Ουσμάνοφ και μεγαλομέτοχος της βρετανικής ποδοσφαιρικής ομάδας “Άρσεναλ”, καθώς παρευρέθηκε στην ετήσια συνάντηση της παγκόσμιας ομοσπονδίας ξιφασκίας ¨Fie¨, η οποία πραγματοποιήθηκε στα Χανιά.

Ο Αλισερ Ουσμάνοφ είναι Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας και η συνάντηση όλων των Ομοσπονδιών πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο στην Γεωργιούπολη.

Η θαλαμηγός του Ουσμάνοφ, έκλεψε τις εντυπώσεις στον κόλπο της Σούδας, ενώ και στο αεροδρόμιο των Χανίων, το αεροσκάφος του Bourkhan jet, δεν πέρασε απαρατήρητο. 

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ιδιωτικό αεροσκάφος στον κόσμο και έχει αξία 350.000.000 δολάρια. Το Airbus A340-300 είναι το μεγαλύτερο επιχειρηματικό αεροσκάφος στη Ρωσική Ομοσπονδία. Το αεροσκάφος είναι νηολογημένο στη Νήσο του Μαν. Το πρώτο γράμμα του ονόματος του αεροσκάφους, δίνεται μετά το «Man» – M-IABU. Τα υπόλοιπα γράμματα μπορούν να μεταφραστούν ως “Είμαι Alisher Bourkhanovich Usmanov.” Επιπλέον, το A340-300 έχει επίσης το όνομα, BOURKHAN, το οποίο είναι το όνομα του πατέρα του Usmanov.

Για ένα επιχειρηματικό τζετ, αυτή η υψηλή τιμή δεν είναι υπερβολική. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το A340-300 έχει μια καλή ισορροπία μεταξύ τιμής και ποιότητας. Χάρη στους τέσσερις κινητήρες του, το αεροσκάφος είναι ικανό για όλες τις αεροπορικές διαδρομές και έχει μια τεράστια χωρητικότητα, η οποία είναι σημαντική για την προστασία και την ασφάλεια του ιδιοκτήτη. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επιχειρηματίας Alisher Usmanov, κατατάσσεται τακτικά ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους στη Ρωσία και τους 50 κορυφαίους ανθρώπους στον κόσμο. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook