Βέβαιη πλέον θεωρείται η είσοδος του ομογενή Θανάση Συνοδινού στην αυστραλιανή ομοσπονδιακή γερουσία.

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Φιλελευθέρου Κόμματος της Νέας Νότιας Ουαλίας, του οποίου προεδρεύει, ενέκρινε την υποψηφιότητά του για να καταλάβει τη θέση της πρώην υπουργού Έλεν Κούναν, που είχε παραιτηθεί.

Την απόφαση του κόμματος χαιρέτισαν επιφανή στελέχη των Φιλελευθέρων μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός Τζον Χάουαρντ.

«Έχει έναν σπάνιο συνδυασμό υψηλής ευφυΐας και επαρκούς γνώσεως της λειτουργίας του πολιτικού συστήματος στις ανώτατες βαθμίδες», είπε, για να προσθέσει ότι «έχτισε μόνος την σταδιοδρομία του, με μόνο όπλο τις ικανότητές του».

Εκτιμήσεις πολιτικών σχολιαστών αναφέρουν ότι μόλις ο κ. Συνοδινός αναλάβει τη θέση του, θα υπάρξουν πιέσεις προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τόνι Αμποτ, να αναθέσει στον ομογενή πολιτικό σκιώδες υπουργείο.

Οι ίδιοι αναλυτές εκτιμούν πως θα γίνει υπουργός αν η αντιπολίτευση γίνει κυβέρνηση και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να φθάσει ακόμα και μέχρι το πρωθυπουργικό αξίωμα.

Ο Θανάσης Συνοδινός είναι γεννημένος στην Αυστραλία με καταγωγή από την Κεφαλονιά. Κρατά στενή επαφή με την ομογένεια, και έχει υπηρετήσει στο παρελθόν σε διοικητικά συμβούλια της Ελληνικής Κοινότητας Καμπέρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook