Ευφάνταστο ορεκτικό που κάνει τα όσπρια… σουβλάκι.

Υλικά
350γρ. έγχρωμοι ελέφαντες φασόλια Πρεσπών ή Καστοριάς
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε καρεδάκια 2εκ.
1 πιπεριά πράσινη, σε καρεδάκια 2εκ.
1 πιπεριά κίτρινη, σε καρεδάκια 2εκ.
180γρ. σύγκλινο, σε πολύ λεπτές φέτες και σε καρεδάκια 2εκ.
1 αβγό χτυπημένο με 1 κουτ. σούπας νερό
1-1½ φλιτζάνι (περίπου) φρυγανιά τριμμένη
λίγη πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
λάδι για το τηγάνισμα
λεπτά καλαμάκια (ή μακριές οδοντογλυφίδες) για σουβλάκια
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Μουλιάζετε τα φασόλια αποβραδίς και τα στραγγίζετε. Τα βράζετε σε αρκετό νερό για 45-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μείνουν ολόκληρα, χωρίς να λιώσουν. Τα στραγγίζετε καλά και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και λίγη πάπρικα. 

Περνάτε στο κάθε καλαμάκι 5-6 φασόλια εναλλάξ με τις χρωματιστές πιπεριές και το σύγκλινο. Κατόπιν, βουτάτε τα καλαμάκια στο χτυπημένο αβγό και μετά τα τυλίγετε στην τριμμένη φρυγανιά. 

Τα τηγανίζετε λίγα λίγα σε μπόλικο λάδι γυρίζοντάς τα προσεκτικά για να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Σερβίρονται ζεστά, γαρνιρισμένα με φέτες λεμονιού.

Tips
Μπορείτε να προσθέσετε και λίγη τριμμένη κεφαλογραβιέρα στη φρυγανιά για μια ξεχωριστή γεύση.

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook