Το Wilmington μοιάζει πλέον με νησί 

Πλήρως αποκλεισμένη είναι η παραλιακή πόλη Wilmington στη Βόρεια Καρολίνα, λόγω των πλημμυρών, μετά το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Φλόρενς. Οι αρχές προειδοποίησαν πως όλοι οι δρόμοι είναι πλέον απροσπέλαστοι και κάλεσαν όσους κατοίκους είχαν απομακρυνθεί από τις εστίες τους να μείνουν μακριά.
Η πόλη των 120.000 κατοίκων μοιάζει πλέον με νησί. Τουλάχιστον 400 άνθρωποι διασώθηκαν από τα νερά ενώ το μεγαλύτερο μέρος του Wilmington είναι χωρίς ρεύμα.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ προειδοποίησε για τουλάχιστον ακόμα δύο ημέρες πλημμυρών πριν οι συνθήκες αρχίσουν να βελτιώνονται.
«Μην πλησιάζετε εδώ» δήλωσε εκπρόσωπος της κομητείας New Hanover. «Οι δρόμοι μας είναι πλημμυρισμένοι, δεν υπάρχει πρόσβαση στο Wilmington. Θέλουμε να γυρίσετε σπίτια σας αλλά δεν μπορείτε ακόμα να έρθετε».

Στην πόλη έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τη σύλληψη πέντε ατόμων ως υπόπτων για λεηλασίες σε κατάστημα, την Κυριακή.
Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα από το πέρασμα του τυφώνα Φλόρενς, ο οποίος έφτασε στην περιοχή ως τυφώνας κατηγορίας 1, την Πέμπτη.
Πλέον έχει εξασθενήσει ακόμα περισσότερο, με ανέμους 55 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.
Σε ορισμένα μέρη των δύο πολιτειών, τα νερά ανέβηκαν έως και ένα μέτρο από την Πέμπτη, και οι αρχές προειδοποιούν πως είναι πιθανό να ανέβουν κι άλλο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook