Μανόλης Ανδρουλιδάκης «Ελληνική μουσική σε έξι χορδές» –  Παρασκευή 5 Οκτωβρίου Ωδείο Ρεθύμνου  (αίθουσα Παντελής Πρεβελάκης) Σάββατο 6 Οκτωβρίου, Πολιτιστικό Κέντρο Νιθαυρης – Αμάρι

Ένας από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της κλασικής κιθάρας, ο συνθέτης Μανόλης Ανδρουλιδάκης παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο project με έργα Ελλήνων συνθετών. Με αφετηρία το προσωπικό του άλμπουμ “Myrtia” (2016), την επίσημη διεθνή δισκογραφική κυκλοφορία του Μίκη Θεοδωράκη με έργα του διασκευασμένα για σόλο κιθάρα, ερμηνεύει ένα ρεπερτόριο αιρετικό, με στιγμές εξαιρετικής δεξιοτεχνίας.  Παρουσιάζει μια «άλλη» κιθάρα που στοχεύει στο να ξεγελά το αυτί, κάνοντάς το να ακούει ήχο από δυο κιθάρες, από μπουζούκια ή ακόμη και σύνολο εγχόρδων. Με αφετηρία τον αρχαιοελληνικό Επιτάφιο του Σείκιλου, περνά από τον Χατζιδάκι στον Θεοδωράκη και από το χορό του Ζορμπά, στη μουσική του κινηματογράφου -με παγκόσμιες μουσικές Ελλήνων συνθετών (Βαγγέλη Παπαθανασίου, Μαρκόπουλου αλλά και Μαρούδα) – και από κει στα ασύλληπτα σόλο του Χιώτη, στη μουσική των μιούζικαλ του Πλέσσα και στις τρυφερές μελωδίες του Ξαρχάκου και του Σαββόπουλου.
 
Ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης  συγκαταλέγεται στους κορυφαίους Έλληνες  μουσικούς -ως εκ τούτου επελέγη να ηχογραφήσει ένα από τα cds της σειράς “Famous Greek Soloists” (FM Records 2016), γνωστός για την χρήση ιδιαίτερων κιθαριστικών τεχνικών όπως αυτήν του tremolo-apoyando και του pulgar tremolo. Με εκλεπτυσμένο γούστο  γνωρίζει ως εκτελεστής να εισχωρεί στην ουσία των συνθέσεων, παρουσιάζοντας υποδειγματικά παιξίματα, με σπάνια συνοχή και άρτιο εκτελεστικό ύφος.

5/10/2018 – Ωδείο Ρεθύμνου
Βερνάρδου Εμμανουήλ 1, Ρέθυμνο 

6/10/2018 – Πολιτιστικό Κέντρο Νίθαυρης 
Νίθαυρη Αμαρίου

Είσοδος Ελεύθερη 
Ώρα Έναρξης: 20.30

Διοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook