Έντονη ανησυχία των αρχών της Αυστραλίας μετά από αλλεπάλληλα περιστατικά

Οι Αρχές της Αυστραλίας διέταξαν τη διεξαγωγή έρευνας καθώς βρέθηκαν βελόνες ραψίματος κρυμμένες σε φράουλες, εν μέσω εντεινόμενου φόβου σε όλη τη χώρα.

Καλαθάκια με φρούτα που είχαν βελόνες έχουν αναφερθεί ήδη σε 6 πολιτείες. Ένας υπουργός της χώρας αποκάλεσε το φαινόμενο «ειδεχθές έγκλημα».

Όπως αναφέρει το BBC, ένας άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφού έφαγε μια φράουλα που περιείχε αιχμηρό αντικείμενο. Μάλιστα πολλές φίρμες με το προϊόν έχουν ανακληθεί, ενώ τα μεγαλύτερα παντοπωλεία της Νέας Ζηλανδίας σταμάτησαν να πουλάνε φράουλες από την Αυστραλία ως μέτρο προφύλαξης.

Οι Αρχές ερευνούν τα περιστατικά, αλλά δεν έχουν προς το παρόν εντοπιστεί κάποιοι ύποπτοι. Αξιωματούχοι της αστυνομίας ισχυρίζονται ότι η εξάπλωση του φαινομένου μπορεί να είναι αποτέλεσμα μιμητισμού και ότι η περίπτωση κάποιος «δυσαρεστημένος» υπάλληλος να έχει βάλει τις βελόνες εξετάζεται. «Είναι όμως πολύ νωρίς να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα». Μάλιστα η κυβέρνηση της πολιτείας Κουίνσλαντ προσφέρει ως ανταμοιβή για πληροφορίες 72.000 δολάρια.

Οι υπεύθυνοι Υγείας της χώρας συμβούλευσαν τους πολίτες να κόβουν και να εξετάζουν τις φράουλες πριν τις καταναλώσουν. Ωστόσο οι καλλιεργητές εκφράζουν ανησυχίες για μεγάλη οικονομική ζημιά, την περίοδο μάλιστα της αιχμής όσον αφορά την παραγωγή του προϊόντος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook