Τελευταία ενημέρωση: 18:00

Δύο επιχειρήσεις διάσωσης από απόκρημνα σημεία – Στα Χανιά τουρίστρια τραυματίστηκε σε φαράγγι

Δύο επιχειρήσεις διάσωσης σε Ηράκλειο και Χανιά, από απόκρημνα σημεία όπου εγκλωβίστηκαν συνολικά δύο γυναίκες, κινητοποίησαν τις πυροσβεστικές αρχές.

Πιο συγκεκριμένα, τουρίστρια που έκανε αναρρίχηση σε βραχώδες σημείο, ανάμεσα στα Μάταλα και στο φαράγγι του Κομμού, κυριεύτηκε από πανικό με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί και να ζητήσει βοήθεια προκειμένου να κατέβει σε ασφαλές σημείο. Τελικά, περίπου στις 17:30, η γυναίκα εντοπίστηκε από τις αρχές και η επιχείρηση έλαβε αίσιο τέλος.

Στα Χανιά, παρέα τεσσάρων τουριστών από την Γερμανία, επικοινώνησε με τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, ενημερώνοντας οτι μια 62χρονη γυναίκα, μέλος της παρέας, έπεσε και τραυματίστηκε στο φαράγγι “Δίκταμο” στα Κεραμειά. Αμέσως, πυροσβεστικά οχήματα από την ΠΥ Χανίων και των Βρυσών, με επτά πυροσβέστες ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό της γερμανίδας. Και αυτή η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε το απόγευμα με επιτυχία ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση της υγείας της 62χρονης δεν εμπνέει ανησυχία αφού έχει σπάσει το πόδι της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook