«Η μνήμη είναι δύναμη, ο αντιφασιστικός αγώνας είναι κοινωνική ευθύνη»:

Με το σύνθημα αυτό η αντιφασιστική δράση Ρεθύμνου πραγματοποιεί σήμερα Τρίτη πορεία μνήμης για τα 5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η προσυγκέντρωση θα γίνει στο δημαρχείο Ρεθύμνου στις 18.30 με τα μέλη της Δράσης να επισημαίνουν ότι: «…η κοινωνία βρίσκεται σε μία δύσκολη και παρακμιακή εποχή που ακόμα και βασικές ανθρώπινες αξίες τσακίζονται, είτε στο βωμό του χρήματος και των κερδών, είτε στο βωμό του φόβου και της φυλετικής καθαρότητας». Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, όπως αναφέρει η αντιφασιστική δράση, ο φόνος του Παύλου είναι η κορυφή του παγόβουνου καθώς η ναζιστική οργάνωση στηριζόμενη στην ατιμωρησία και στη δυναμική που πήρε από την είσοδο της στη Βουλή πραγματοποίησε δεκάδες επιθέσεις σε Έλληνες και μετανάστες.

«Η δολοφονία του Παύλου αποτελεί μια τομή στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας. Στο πρόσωπο του συμπυκνώνεται ο αγώνας ενάντια στο φασισμό και τη μισαλλοδοξία και η ανάγκη να παραμείνει ζωντανή η μνήμη… Έχουν περάσει σχεδόν 4 χρόνια αφότου ξεκίνησε η δίκη της Χ.Α, που αποτελεί επίσης μία από τις σημαντικότερες δίκες στην ιστορία του τόπου, με τις αποκαλύψεις να έρχονται σαν καταιγίδα δείχνοντας ξεκάθαρα ότι πρόκειται για μια πολιτικά προσχεδιασμένη πράξη, αλλά και γενικά την εγκληματική βάση που έχει το μόρφωμα αυτό. Ωστόσο, ακόμα και μετά από τόσα χρόνια ο φονιάς Ρουπακιάς, αλλά και τα ηγετικά στελέχη που έδιναν τις εντολές παραμένουν ελεύθεροι», αναφέρει η ΑΔΡΕ.

Κάνει μάλιστα λόγο για ανάπτυξη και στην Ελλάδα ακροδεξιών – συντηρητικών δυνάμεων που εκμεταλλεύονται -όπως καυτηριάζουν- τις συνεχόμενες αποτυχίες των οικονομικών πολιτικών αλλά και την απουσία νοήματος που παρέχει ο σύγχρονος τρόπος ζωής. Η συνέχεια είναι ιστορικά γνωστή. «… Η ανάγκη για το χτίσιμο ενός αντιφασιστικού κινήματος είναι δυστυχώς πάντα επίκαιρη. Ενός πολύμορφου και ενοποιητικού κινήματος που θα αποτελεί κυρίως μια εκπαιδευτική διαδικασία για διαμόρφωση πραγματικής δημοκρατικής κουλτούρας και θα τέμνει εγκάρσια όλες τις δομές και τους ανθρώπους που αγωνίζονται για κοινωνίες σεβασμού αξιοπρέπειας και δικαιοσύνης», δηλώνουν τα μέλη της δράσης καλώντας στο Ρέθυμνο όλους για συμμετοχή τους στην πορεία μνήμης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook