Εξιχνιάστηκαν, 38 υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων που διαπράχθηκαν σε οικίες, στο Ηράκλειο με λεία μεγαλύτερη των 168.000 ευρώ. 

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών Ελλήνων που είχαν αφαιρέσει χρήματα και κοσμήματα των οποίων η αξία υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 160.000 ευρώ.

Εξιχνιάστηκαν, χθες από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, τριάντα οχτώ υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων που διαπράχθηκαν σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χερσονήσου.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών ηλικίας 31, 32 και 36 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού σχεδίου αντιμετώπισης του φαινομένου των διαρρήξεων και κλοπών και σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, προέκυψε ότι οι τρεις ημεδαποί, κατά το χρονικό διάστημα από 07.09.2017 έως και την 21.08.2018, είχαν διαπράξει συνολικά τριάντα οχτώ (38) κλοπές – διαρρήξεις σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χερσονήσου.

Ως προς την μεθοδολογία δράσης τους οι δράστες εξακρίβωναν την απουσία των ενοίκων από τις οικίες τους και παραβιάζοντάς τις με τη χρήση διαρρηκτών εργαλείων, εισέρχονταν στους χώρους και αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα.

Συγκεκριμένα, αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα, συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 160.000 ευρώ.

Χθες το μεσημέρι σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου εντοπίστηκε ο 32χρονος να κινείται με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ο οποίος σε επικείμενο αστυνομικό έλεγχο προσπάθησε ανεπιτυχώς να διαφύγει και συνελήφθη.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου συνεχίζεται η έρευνα για την διακρίβωση της εγκληματικής δράσης των συλληφθέντων καθώς εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, ενώ ο συνεληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

(φώτο αρχείου)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook