Με δικό του περίπτερο το «Chania Values” που στέγασε και τέσσερις Χανιώτικες επιχειρήσεις συμμετείχε το Επιμελητήριο Χανίων στην 83η ΔΕΘ τον μεγαλύτερο και παλαιότερο εκθεσιακό θεσμό της χώρας.

Το ΕΒΕΧ εκπροσώπησαν στη ΔΕΘ, ο πρόεδρος του φορέα Αντώνης Ροκάκης και το μέλος του ΔΣ και Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων του φορέα Δημήτρης Μουντάκης.

Το δικό της «αμερικανικό όνειρο» έζησε φέτος η 83η ΔΕΘ, που ανέβασε ψηλότερα τον πήχη, καταφέρνοντας να προσελκύσει 283.853 επισκέπτες, έναντι 263.724 της περσινής. Άνθρωποι όλων των ηλικιών «αγκάλιασαν» με ενθουσιασμό την Έκθεση, αναδεικνύοντάς την στη μεγαλύτερη της τελευταίας 20ετίας.

Με συνθήματα την εξωστρέφεια, την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, και αιχμή, την συμμετοχή των ΗΠΑ ως Τιμώμενης Χώρας, η 83η ΔΕΘ έγινε για εννέα ημέρες το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή.

Οι αμερικανικοί κολοσσοί και τα τεχνολογικά τους επιτεύγματα, οι περισσότερες από 100 ελληνικές startups στο θεματικό πάρκο «Ψηφιακή Ελλάδα», η δυναμική ελληνική παραγωγή όπως παρουσιάστηκε από 48 Επιμελητήρια και 360 επιχειρήσεις-μέλη τους, οι 20 ξένες, κρατικές συμμετοχές, οι ποικίλες θεματικές ενότητες, από την ομορφιά και τη γαστρονομία μέχρι την εκπαίδευση και την μηχανοκίνηση, σε συνδυασμό με τις καθημερινές συναυλίες, τις δράσεις πολιτισμού και τις δεκάδες παράλληλες εκδηλώσεις, συνέθεσαν ένα πολυγεγονός που έβαλε τις βάσεις για μια ακόμα πλουσιότερη διοργάνωση την επόμενη χρονιά.

Στο περίπτερο του ΕΒΕΧ προβλήθηκε η Χανιώτικη επιχειρηματικότητα μέσα από ξεχωριστά προϊόντα του τόπου μας, όπως μέλι, τυροκομικά, αρτοσκευάσματα, ξύδι ενώ οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν είναι:

• «SAMARIA» – ΕΤ.ΑΝ.ΑΠ. ΑΕ – ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ
• «ΤΟ ΑΓΝΟ ΚΕΡΑΜΕΙΑΝΟ ΜΕΛΙ»- ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΜΕΛΙ
• «ΞΥΛΟΦΟΥΡΝΟΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ»- ΜΑΛΑΔΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ – ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
• «ΜΙΤΑΤΟ»- ΓΡΥΛΛΑΚΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ-  ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Η ΔΕΘ-Helexpo ανανεώνει το «ραντεβού» του Σεπτεμβρίου για την επόμενη χρονιά και την 84η ΔΕΘ, όπου τη σκυτάλη της Τιμώμενης Χώρας θα πάρει η Ινδία.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook