“Μήνυμα ζωής” στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποίησαν ο Δήμος Χανίων, ο Σύλλογος Εθελοντικής Αιμοδοσίας Ν. Χανίων “Άγιος Ιωάννης” και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων “Άγιος Γεώργιος”

Σε μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία προέβησαν την Τρίτη (18/9), ο Δήμος Χανίων, ο Σύλλογος Εθελοντικής Αιμοδοσίας Ν. Χανίων “Άγιος Ιωάννης” και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων “Άγιος Γεώργιος”, αφού πραγματοποίησαν Εθελοντική αιμοδοσία, αφιερωμένη στους πληγέντες από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, τον περασμένο Ιούλιο.

Δημότες των Χανίων προσήλθαν στο Δημαρχείο της πόλης και έδωσαν αίμα, συμμετέχοντας σε αυτή την πρωτοβουλία ανθρωπιάς που είχε σύνθημα, “Δίνω Αίμα! Δίνω Ζωή!”.

Ο Δήμαρχος  κ. Τάσος Βάμβουκας αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στη συγκεκριμένη εθελοντική αιμοδοσία, τονίζοντας ότι: “Πραγματοποιούμε τη συγκεκριμένη αιμοδοσία, στο συγκεκριμένο χρόνο διότι αυτό μας υπέδειξαν από το Δήμο Νέας Μάκρης.

Το διάστημα αμέσως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές προέκυψε υπερεπάρκεια, ενώ τη δεδομένη στιγμή υπάρχει έλλειμμα αίματος. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως όσους προσήλθαν για να βοηθήσουν με αυτόν τον τρόπο τους συνανθρώπους μας και εμείς ως Δήμος Χανίων προσπαθούμε εμπράκτως να συμβάλλουμε, όποτε χρειαστεί”.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ελευθερία Αλιφιεράκη δήλωσε: “Είχαμε δεσμευτεί πριν 1,5 μήνα να πραγματοποιήσουμε αυτή την αιμοδοσία και οι φιάλες αίματος που συγκεντρώθηκαν από τη συγκεκριμένη δράση θα αξιοποιηθούν για τις ανάγκες των πυρόπληκτων της Αττικής. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ανταποκρίθηκε και έδειξε έμπρακτα την αλληλεγγύη του στους συνανθρώπους μας”.

Αξίζει να τονιστεί τέλος ότι, η συγκεκριμένη δράση απευθύνθηκε και σε όσους επιθυμούσαν να γίνουν Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook