Ένα λαχταριστό, «ανάποδο» κέικ με φρέσκα βερίκοκα και σταφίδες, που θα γίνει το τέλειο συνοδευτικό για τον πρωινό και απογευματινό σας καφέ τους καλοκαιρινούς μήνες.

Υλικά
500γρ. βερίκοκα
3 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
2 κουτ. σούπας βούτυρο
75γρ. μαύρη σταφίδα

Για το κέικ
4 αβγά
200γρ. ζάχαρη καστανή
ξύσμα από 1 λεμόνι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 καψουλάκι βανιλίνη
125γρ. αραβοσιτέλαιο
250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική

Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Βάζετε το βούτυρο στο ταψάκι και το τοποθετείτε στο φούρνο.

Πλένετε τα βερίκοκα, τα ανοίγετε στη μέση και αφαιρείτε τα κουκούτσια. Μόλις κάνει φουσκάλες το βούτυρο βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο και τοποθετείτε τα βερίκοκα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και βάζετε τα βερίκοκα στο φούρνο να ψηθούν για 10 λεπτά.

Στο μεταξύ χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη, το ξύσμα του λεμονιού, του πορτοκαλιού και τη βανίλια μέχρι να ασπρίσει και να πήξει το μίγμα. Προσθέτετε τότε το λάδι και χτυπάτε για λίγο ακόμα.

Ρίχνετε στο μίγμα το αλεύρι και τη σόδα σταδιακά, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί στη ζύμη.

Βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο, μοιράζετε στα κενά του ταψιού τη σταφίδα και αδειάζετε από πάνω τη ζύμη του κέικ. Ξαναβάζετε το ταψάκι στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 30-35 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κέικ και να ψηθεί καλά. Το δοκιμάζετε βυθίζοντας στο κέντρο μια οδοντογλυφίδα. Πρέπει να βγει στεγνή.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook