Ανακοίνωση για την υπόθεση με την σύλληψη δύο ατόμων στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν περίπου 4.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Στην ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρονται τα εξής:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να συγχαρεί το Διοικητή, τους αξιωματικούς και το λοιπό προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Συνελήφθησαν, χθες 17/09/2018 το μεσημέρι στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων δύο αλλοδαποί ηλικίας 30 και 31 ετών αντίστοιχα, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης παράνομου καπνού, χθες 17/09/2018 το μεσημέρι από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε επιχείρηση ιδιοκτησίας 61χρονου αλλοδαπού. 

Κατά την διάρκεια της έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο 31χρονος ως υπεύθυνος του καταστήματος και ο 30χρονος ως υπάλληλος, διέθεταν προς πώληση 89 πακέτα τσιγάρα και 14 συσκευασίες καπνού διαφόρων εταιριών, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης. 

Ακολούθησαν έρευνες σε αποθηκευτικό χώρο που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες κοντά στο εν λόγω κατάστημα και στην οικία του 31χρονου κατά την διάρκεια των οποίων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 3.878 πακέτα τσιγάρα και 500 συσκευασίες καπνού τα οποία επίσης στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης. 

Η εξιχνίαση της συγκεκριμένης υπόθεσης αφορά την καθημερινότητά μας. Επικίνδυνα προϊόντα για την υγεία μας… Κρατικοί δασμοί και έσοδα που χάνονται…Μαντέψτε ποιοι “πληρώνουν το μάρμαρο”…

Μπορεί η συγκεκριμένη υπόθεση να μην ”πουλάει”… εμείς όμως θα υπενθυμίσουμε τις επιτυχίες των συναδέλφων μας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων (εξιχνίαση ανθρωποκτονίας 70χρονου από την περιοχή των Σφακίων – συμβολή στην απελευθέρωση Λεμπιδάκη).

Παράλληλα τόσο οι αξιωματικοί υπηρεσίας όσο και τα γραφεία της Δημόσιας και Κρατικής Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων πολλές φορές αναλαμβάνουν και βγάζουν εις πέρας υποθέσεις σε όλο το Νομό Χανίων, ακόμα και εκτός εδαφικής τους αρμοδιότητας, λόγω της εμπειρίας τους.

Κλείνοντας νιώθουμε ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ για τα συγχαρητήρια που δίνουμε στους συναδέλφους μας σε όλες τις Υπηρεσίες των Χανίων.

Η Αστυνομία στα Χανιά είναι ΜΙΑ.

Η Αστυνομία στα Χανιά είναι ΕΝΩΜΕΝΗ.

Η Αστυνομία στα Χανιά προχωράει ΜΠΡΟΣΤΑ και αφήνει πίσω     της το ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

Μόνος κερδισμένος ο Χανιώτης συμπολίτης μας!

Και πάλι συγχαρητήρια σε όλους σας! Συνεχίστε έτσι! 

Για το Δ.Σ.

Ο Προέδρος ΞΑΝΘΟΥΔΑΚΗΣ Νικόλαος
Ο Γενικός Γραμματέας ΣΕΛΗΝΙΩΤΑΚΗΣ Στυλιανός”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook