Έκκληση στους οδηγούς για προσεκτική οδήγηση στις παραλίμνιες περιοχές

Βίδρα σκοτώθηκε από αυτοκίνητο μέσα στην πόλη της Καστοριάς, στην περιοχή του σχολικού συγκροτήματος των λυκείων. Στο σημείο έσπευσαν μέλη της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης του Αρκτούρου και της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς, τα οποία διαπίστωσαν ότι το ζώο ήταν ήδη νεκρό.

Η ευρασιατική βίδρα είναι ένα μικρόσωμο ζώο που ζει στις όχθες των ποταμών και των λιμνών και μόνο όπου τα νερά είναι πολύ καθαρά. Θεωρείται από τα σπανιότερα και πιο απειλούμενα θηλαστικά της ηπείρου. Αποτελεί σημαντικό δείκτη υγείας των ορεινών υδάτων και γι’ αυτό προστατεύεται αυστηρά σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., όπως τονίζει ο Αρκτούρος.

Στην Ελλάδα θεωρείται ότι υπάρχει ένας από τους πυκνότερους και με μεγάλη εξάπλωση πληθυσμούς. Στην κεντρική Ελλάδα εμφανίζεται μία μικρή διάσπαση των πληθυσμών, ενώ μερικοί απομονωμένοι πληθυσμοί βρίσκονται στην Κέρκυρα και στην Εύβοια.

Ο Αρκτούρος και η Ε.Π.Π. Καστοριάς απευθύνουν έκκληση προς τους οδηγούς, που κινούνται στα παραλίμνια σημεία που αποτελούν βιότοπο της βίδρας, να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και να τηρούν πάντα το όριο ταχύτητας, ιδιαίτερα κατά την οδήγηση τις νυχτερινές ώρες.

(Πηγή φωτογραφίας: Αρκτούρος)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook