Δεν συμφωνούν οι ιδιώτες γιατροί να εξετάζουν ασφαλισμένους του ΙΚΑ στα ιατρεία τους, για το λόγο αυτό, απέκλεισαν χώρο του Υπουργείου Υγείας ενώ προειδοποιούν ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω αν πρώτα δεν αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση πραγματοποίησε το βράδυ της Κυριακής, έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με την συμμετοχή του υφυπουργού Γ. Κουτρουμάνη, προκειμένου να καθορίσει την στάση της.

Στο μεταξύ:

Οι γιατροί του ΙΚΑ συνεχίζουν την απεργία διαρκείας.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά απεργούν έως τις 10 Φεβρουαρίου (ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου).
Από την Τρίτη έως την Πέμπτη απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας, μετά την κινητοποίηση που προκήρυξε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.
Όσον αφορά στους φαρμακοποιούς, τη Δευτέρα θα είναι κλειστά τα φαρμακεία όλης της χώρας, ενώ την Τρίτη θα παραμείνουν κλειστά τα φαρμακεία της Αττικής.

Κλειστά μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου θα είναι τα φαρμακεία του Πειραιά. Οι φαρμακοποιοί του Πειραιά θα συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα καθορίσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά.

Επίσης, οι φαρμακοποιοί της Αττικής σταματούν από την 1η Μαρτίου τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους των Ταμείων που δεν καλύπτουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Αποφάσεις για τη συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, θα ληφθούν από τον Πανελλήνιο φαρμακευτικό Σύλλογο την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου.

Συνταγογράφηση από άλλα ταμεία

Όπως ανακοινώθηκε από τα συναρμόδια υπουργεία (Υγείας και Εργασίας) από τη Δευτέρα αρχίζει η διανομή στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ των ατομικών συνταγολογίων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν από άλλα Ταμεία, καθώς τα ακυρωμένα ραντεβού φτάνουν τις 300.000.

Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα έχουν την ευκαιρία να εξυπηρετούνται επιλέγοντας τους 15.000 -16.000 συμβεβλημένους με τα ταμεία ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ γιατρούς.

Οι γιατροί θα πληρώνονται από το ΙΚΑ για τις επιπλέον υπηρεσίες που θα παρέχουν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook