Τον γύρο του κόσμου κάνει η ιστορία αυτής της κοπέλας, η οποία πάσχει από διάφορες σοβαρές ασθένειες που δεν της επιτρέπουν να φάει τίποτα άλλο παρά ένα μπισκότο την ημέρα (πράγμα που κάνει εδώ και 2 χρόνια).

Ο λόγος για την Ρόουζ Κέμπλ, 18 χρονών, η οποία μπορεί να τραφεί μόνο μέσω σωλήνα, καθώς το σώμα της δεν είναι σε θέση να χωνέψει όποια τροφή καταναλώνει. Οι ασθένειες που έχει επηρεάζουν το στομάχι, το ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς το δέρμα και τις αρθρώσεις της, με αποτέλεσμα να νιώθει αδύναμη όλη την ημέρα και να μην μπορεί να περπατήσει  μέχρι το μπάνιο μόνη της.

Η Ρόουζ παίρνει 20 χάπια την ημέρα για να μπορέσει να διαχειριστεί τις ασθένειές της, οι οποίες εμφανίστηκαν όταν η ίδια ήταν 16 ετών από έναν σπάνιο ιό, ο οποίος ακόμη την ταλαιπωρεί. Μάλιστα αυτό που εύχεται τώρα είναι να μπορέσει να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας της ώστε να είναι σε θέση να πάει στο πανεπιστήμιο όπως όλοι της οι φίλοι.

Ο λόγος όμως που δεν μπορεί να φάει τίποτα περισσότερο από ένα μπισκότο, οφείλεται ίσως στην γαστροπάρεση, από την οποία πάσχει. Αυτό σημαίνει πως τα νεφρά της Ρόουζ έχουν βλάβη και εμποδίζουν το στομάχι της να χωνεύει τρόφιμα, προκαλώντας της ναυτία.

Λόγω του σοβαρού προβλήματος αυτού, η Κέμπλ τα τελευταία δύο χρόνια τρώει μόνο ένα μπισκότο (τύπου κράκερ) την ημέρα καθώς επιτρέπεται να καταναλώνει μόνο 60 θερμίδες. «Κάθε μέρα είναι μία μάχη για μένα. Ξυπνάω έτοιμη να πολεμήσω για την ζωή, όπως έκανα και την προηγούμενη μέρα», ανέφερε η ίδια στην Daily Mail.

Η 18χρονη ανακάλυψε πως το κράκερ ήταν το μόνο πράγμα που δεν την πείραζε εδώ και δύο χρόνια, ωστόσο τον τελευταίο καιρό το έχει σταματήσει καθώς της προκαλεί ναυτία. Οσο για το πως νιώθει όταν οι άλλοι γύρω της τρώνε ότι θέλουν… «Συχνά με ενοχλεί που τρώνε ελεύθερα οι γύρω μου και εγώ δεν μπορώ να απολαύσω καθόλου φαγητό», ανέφερε η ίδια.

Η Ρόουζ πάντως συνεχίζει να είναι αισιόδοξη, ενώ όπως επισημαίνει, οι φίλες της είναι μία «λάμψη φωτός στο σκοτάδι της».

«Οι φίλες μου  έρχονται κάθε 5 μέρες σπίτι μου και με παίρνουν μαζί τους στο μπακάλικο τους. Εκεί νιώθω ελεύθερη».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook