Το παρασκήνιο των διαβουλεύσεων με την ΕΤΑΔ – την θυγατρική εταιρεία του Υπερταμείου – για τους Αγ. Αποστόλους, το “περίεργο” τηλεφώνημα και οι εκλογές του 2014

Το αίτημα παραχώρησης των Αγ. Αποστόλων στο δήμο Χανίων, χωρίς προηγουμένως να περιέλθουν στην ΕΤΑΔ, τη θυγατρική εταιρεία σήμερα του Υπερταμείου και η αντίσταση του τέως δημάρχου Χανίων Μανώλη Σκουλάκη, απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, στάθιηκε η αιτία ο κ. Σκουλάκης να χάσει τη δημαρχεία στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.

Αυτό υποστήριξε ο κ. Σκουλάκης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Χανιά, Μαζί για το Δήμο μας” κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων όπου συζητήθηκε εκτός ημερησιας διάταξης το ζήτημα της ένταξης 197 ακινήτων των Χανίων στο Υπερταμείο.

Ο κ .Σκουλάκης, με αφορμή την θέση του νυν δημάρχου Χανίων κ. Τάσου Βάμβουκα, οτι η παραχώρηση στο δήμο Χανίων των Αγ. Αποστόλων έγινε σε μια διαφορετική συγκυρία, χωρίς την εμπλοκή της ΕΤΑΔ, αναφέρθηκε στο παρασκήνιο και στις διαβουλεύσεις της τότε δημοτικής αρχής προκειμένου το ακίνητο να περιέλθει στο δήμο, ενέργειες που όπως υποστήριξε του στοίχισαν την επανεκλογή του ως δήμαρχος Χανίων.

“Οι Αγ. Απόστολοι ανήκαν στην ΕΤΑΔ. Για αυτό έχασα τις εκλογές και για αυτό τις πήρες εσύ (εννοεί τον κ. Τάσο Βάμβουκα)”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουλάκης σημειώνοντας οτι το διάστημα της διεκδίκησης του ακινήτου, δέχτηκε ένα “¨περίεργο” τηλεφώνημα από τη διοίκηση της ΕΤΑΔ για να παραστεί σε συνεδρίαση της εταιρείας με θέμα την παραχώρηση των Αγ.Αποστόλων ενώ λίγο αργότερα του μεταφέρθηκε το μήνυμα οτι αν είχε πράξει διαφορετικά, ίσως είχε πάρει τις εκλογές.

Όπως περιέγραψε ο κ Σκουλάκης:

“Πήρα ένα περίεργο τηλεφώνημα –  να το θυμάστε κ. Βάμβουκα για αυτά τα περίεργα τηλεφωνήματα –  και μου είπαν: Κ. Σκουλάκη έχουμε μια έκτακτη συνεδρίαση στο δημοτικό συμβούλιο της ΕΤΑΔ. Πάω και βλέπω ένα πολυμελές συμβούλιο, 25 ατόμων αλλά χωρίς κανέναν άλλο δήμαρχο.

Και λέω “κ.πρόεδρε γιατί καλέσατε μόνο το δήμαρχο Χανίων και όχι τους άλλους;” 

Μα οι άλλοι δεν δημιουργούν θέματα, εσείς δημιουργείτε.

“Δηλαδή;” ρώτησα.

Εχουμε πρόβλημα με τους Αγίους Αποστόλους.

“Δηλαδή;” ξαναρώτησα. 

Θέλουμε να εξαιρεθούν από το νόμο, και να περάσουν από την ΕΤΑΔ στο δήμο σας. Αυτή είναι η επιθυμία του συμβουλίου μας

Και της λέω.  “Πάνω από το πτώμα μου” και αποχώρησα”.

Ο κ. Σκουλάκης πρόσθεσε οτι αργότερα, “κάποιος πονηρός” είπε. “Κρίμα και ήταν ευκαιρία να πάρετε τις εκλογές”.

Αυτά υποστήριξε ο κ. Σκουλάκης ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook