Σημαντική εξέλιξη για τον τόπο ανέφερε ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης

Χρηματοδότηση 13 εκ. ευρώ για τα αρδευτικά δίκτυα της λιμνοδεξαμενής Αγ. Γεωργίου στο Οροπέδιο Λασιθίου υπέγραψε ο Υπουργός Αλέξης Χαρίτσης, με Κωδικό Έργου: 2018ΣΕ07200011 Υπουργική απόφαση Αρ.Πρ: 81397/2018, ενώ παράλληλα δημοσιεύθηκε και το ΦΕΚ για την κήρυξη των απαλλοτριώσεων των αρδευτικών δικτύων στο οροπέδιο Λασιθίου με τίτλο «Κατασκευή του δικτύου άρδευσης της λιμνοδεξαμενής Αγίου Γεωργίου Οροπεδίου Λασιθίου, στο Δήμο Οροπεδίου της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου».

Η εξέλιξη αυτή, επισημαίνει ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης, αποτελεί δικαίωση των αγώνων μας, για ένταξη των αρδευτικών δικτύων του κάμπου του οροπεδίου Λασιθίου στον κρατικό προϋπολογισμό και η εξέλιξη αυτή δικαιώνει την επιμονή μας και την σαφή διεκδίκηση του μεγάλου αυτού αναπτυξιακού έργου για τον πρωτογενή τομέα του τόπου μας. Δεσμευτήκαμε γι αυτό στην κοινωνία του Δήμου μας. 

«Το πιστέψαμε, το διεκδικήσαμε, το τεκμηριώσαμε το απαιτήσαμε δυναμικά και καταφέραμε όλοι μαζί, με την στήριξη όλων των παραγωγικών δυνάμεων να κερδίσουμε ένα αναπτυξιακό έργο προς όφελος όλων των Λασιθιωτών. Πρόκειται λοιπόν, για μια εξαιρετική για τον τόπο μας εξέλιξη, καθώς με την χρηματοδότηση από το Π.Δ.Ε. για την κατασκευή αρδευτικών δικτύων θα δοθεί νέα ανάπτυξη, οργάνωση και ώθηση στον πλούσιο-ποιοτικό μας πρωτογενή  τομέα. Τα αρδευτικά δίκτυα που θα γίνουν θα αναβαθμίσουν την ποιότητα των προϊόντων που παράγει ο τόπος, θα αυξηθεί σίγουρα η παραγωγή, και θα βελτιωθεί το εισόδημα των παραγωγών μας, και η οικονομία μας» ανέφερε ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης, ο οποίος, ευχαριστεί την Λασιθιώτικη κοινωνία για την στήριξη και την εμπιστοσύνη που δείχνει στην δημοτική αρχή.

Το αρδευτικό δίκτυο θα αρδεύει γεωργική έκταση 13.370 στρεμμάτων από την υφιστάμενη λιμνοδεξαμενή χωρητικότητας 2.150.000 κυβικών μέτρων νερού, επιλύοντας το πρόβλημα άρδευσης της περιοχής κατά τους θερινούς μήνες λόγω έλλειψης νερού. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook