Κατά το διάστημα 22 έως 28 Σεπτεμβρίου 2018, το ΤΕΙ Κρήτης με το Πανεπιστήμιο Alexandru Ioan Cuza University (Ρουμανίας), σε συνεργασία με άλλα ιδρύματα διεθνούς κύρους, συνδιοργανώνουν στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ στο Ηράκλειο το διεθνές συνέδριο International Conference on Physics of Advanced Materials (ICPAM).

Το συνέδριο αυτό αποτελεί μια πολύ σοβαρή προσπάθεια για προώθηση επιστημονικών θεματικών ενοτήτων όπως υλικά για ενέργεια και περιβάλλον, μαγνητικά υλικά, βιοϋλικά, λειτουργικά νανοϋλικά, πολυμερή, μοντέρνα ηλεκτρονικά, επεξεργασία υλικών με λέιζερ και άλλα. Αναμένονται να παραστούν 180 σύνεδροι, οι οποίοι αναμένεται να παρουσιάσουν πολύ σημαντικές εξελίξεις στη σύγχρονη τεχνολογία. 

Διεθνής έκθεση NanoArt στο Ηράκλειο Κρήτης

Στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου, πραγματοποιείται και η 5η διεθνής έκθεση NanoArt. Η έκθεση αυτή, η οποία έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε Φιλανδία, Γερμανία και Ρουμανία, αποτελεί μια νέα προσέγγιση στις τέχνες και βρίσκεται στις παρυφές τέχνης-επιστήμης-τεχνολογίας καθώς αφορά νανοτοπία (τοπία από φυσικές δομές ύλης σε μοριακό και ατομικό επίπεδο) και νανοϋλικά (τεχνητές δομές σε ατομικό και μοριακό επίπεδο που δημιουργούνται στο εργαστήριο μέσω χημικών και φυσικών διεργασιών). Τα τοπία και οι δομές αυτές είναι ορατές μόνο με εξειδικευμένα επιστημονικά εργαλεία, με τις σχετικές επιστημονικές εικόνες, αφού επεξεργαστούν με διάφορες καλλιτεχνικές προσεγγίσεις, να μετατρέπονται σε έργα τέχνης για το ευρύτερο κοινό.    

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 25-09-2018 στις 20:00 στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης επί της οδού Δουκός Μποφώρ 20, και θα παραμείνει ανοικτή κατά το διάστημα 25-09-2018 έως 03-10-2018.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook