“Μεγαλώνω αλλιώς”: Ομάδα συμβουλευτικής & ψυχοεκπαιδευτικής ενδυνάμωσης από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων 
 
O Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) του Δήμου Χανίων στο πλαίσιο του προγράμματος “Σχολές Τρίτης Ηλικίας”  του Συμβουλευτικού Σταθμού συνεχίζει  τον νέο κύκλο συναντήσεων της ομάδας Συμβουλευτικής και Ψυχοεκπαιδευτικής Ενδυνάμωσης ατόμων τρίτης ηλικίας “Μεγαλώνω αλλιώς”.

Η εξέλιξη της οικογένειας και της κοινωνίας τα τελευταία  χρόνια  καθώς και η σημαντική αύξηση του προσδόκιμου ζωής οδήγησαν στην εμφάνιση μιας ενδιάμεσης ενεργής γενιάς της λεγόμενης “Tρίτης ηλικίας”. Απώτερος στόχος η υποστήριξη, η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των ατόμων αυτής της  ηλικίας.

Η συγκεκριμένη ομάδα  αποτελεί σημείο συνάντησης, όπου δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ενημερώνονται και να μοιράζονται θέματα, που τους απασχολούν σε προσωπικό, οικογενειακό και κοινωνικό επίπεδο, αλλά και να δημιουργήσουν νέες σχέσεις μεταξύ τους, να αναπτύξουν έναν ενεργό ρόλο και μια δυναμική, η οποία θα περιλαμβάνει τη σωματική, γνωστική και ψυχοσυναισθηματική τους ανάπτυξη.

 Η ομάδα θα αποτελείται από 10-12 άτομα και θα στηρίζεται στον βιωματικό τρόπο. Τα μέλη της θα έχουν τη δυνατότητα συζήτησης και ανταλλαγής εμπειριών μέσα από βιωματικές ασκήσεις, παίξιμο ρόλων και την έκφραση των συναισθημάτων.

 Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι  από τον  Οκτώβριο 2018  μέχρι και τον Ιανουάριο 2019 για ένα δίωρο την εβδομάδα. Aιτήσεις συμμετοχής από Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου έως και  Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018. Για πληροφορίες  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα γραφεία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π (Κυδωνίας 29), στο τηλ. 28213-41628 & στο Συμβουλευτικό Σταθμό (Πάροδος Κανεβάρω 26-28), στο τηλ. 28210-54650. Υπεύθυνη προγράμματος: Μαλανδράκη Κατερίνα, Ψυχολόγος.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook