Τα αδικήματα για τα οποία ασκήθηκαν οι διώξεις κατά μελών του πληρώματος είναι: Λαθρεμπορία σε βαθμό κακουργήματος και εγκληματική οργάνωση

Στην άσκηση βαρύτατων κακουργηματικών διώξεων σε βάρος οχτώ ατόμων προχώρησε η εισαγγελία Πειραιά για την υπόθεση του πλοίου που είχε εντοπιστεί στην Παλαιόχωρα Χανίων, έχοντας στα αμπάρια του περίπου 10 εκατ. πακέτα λαθραία τσιγάρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πολλές από τις κούτες του λαθραίου εμπορεύματος, έφεραν τη σήμανση της ελληνικής καπνοβιομηχανίας Ξάνθης, της  ΣΕΚΑΠ.

Η εισαγγελία Πειραιά προχώρησε στην άσκηση των ποινικών διώξεων έπειτα από πολύμηνη προκαταρκτική έρευνα και πλέον η σχετική δικογραφία έχει διαβιβαστεί σε τακτικό ανακριτή για περαιτέρω έρευνα.

Συγκεκριμένα, οι κακουργηματικές ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν από την Εισαγγελία Πειραιά για την μεγάλη αυτή υπόθεση της λαθρεμπορίας τσιγάρων στρέφονται σε βάρος οχτώ προσώπων, στην πλειονότητά τους μέλη του πληρώματος του πλοίου.

Τα αδικήματα για τα οποία ασκήθηκαν οι διώξεις είναι: Λαθρεμπορία σε βαθμό κακουργήματος και εγκληματική οργάνωση.

Η δικογραφία βρίσκεται πλέον στα χέρια τακτικού ανακριτή Πειραιά ο οποίος και θα συνεχίσει την έρευνα καλώντας τους κατηγορούμενους σε απολογίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook