«Η εφαρμογή του μέτρου θα στείλει μήνυμα προς τις αγορές»

Επιμένει το ΔΝΤ στην εφαρμογή του μέτρου των συντάξεων, τονίζοντας ότι θα στείλει μήνυμα προς τις αγορές ότι η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

Η μεταρρύθμιση του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος είναι απαραίτητη για την δημιουργία ενός φιλικού προς την ανάπτυξη δημοσιονομικού μείγματος, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση τύπου στην Ουάσινγκτον.

Παράλληλα τόνισε ότι η εφαρμογή των συγκεκριμένων μέτρων, τα οποία όπως υπενθύμισε συμφωνήθηκαν το 2017, θα στείλει στους επενδυτές το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείο Ειδήεων, ανέφερε επίσης πως κατά τις πρόσφατες συζητήσεις που είχε το κλιμάκιο του ΔΝΤ στην Αθήνα με τις ελληνικές αρχές στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος εποπτείας, εξετάσθηκε ο προϋπολογισμός του 2018, ο προϋπολογισμός του 2019 και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «διαπιστώθηκε πως η Ελλάδα είναι σε σωστό δρόμο», ενώ για την επόμενη έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα ανέφερε ότι θα εκδοθεί στις αρχές του 2019.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook